• Güncelleme: 12:30:14 - 30 Haziran 2020
  • Yayınlama: 12:30:14 - 30 Haziran 2020

Türkiye’deki birçok ilden daha fazla nüfusa sahip, 300 bine aşkın vatandaşa hizmet veren Denizli Merkezefendi Belediyesi’nin, internet sitesinden kredi kartıyla ödeme yapmak isteyen vatandaşların, sitenin güvenilir olmaması nedeniyle mağdur olduğunu ileri sürdü.

BERKK

Skandal niteliğindeki olay, Denizli’de sigortacılık yapan, Berkant Kumyol’un, sosyal medya paylaşımı ile ortaya çıktı. Müşterilerinden gelen şikayetler üzerine, neye uğradığına şaşırdığını söyleyen Berkant Kumyol “Müşterilerim, benden kaynaklı bir sorun olacağını düşünerek, irtibata geçti. Daha çok da, kartlarından otomatik sigorta ödemeleri çekildiği için, yenileme yapılıp yapılmadığını sordular. Ben de olmadığını söyleyince, başka nerelerde işlem yaptıklarını araştırmaya başladık. Sorun yaşayan bir kısım vatandaşın, Merkezefendi Belediyesi’nden emlak vergisi gibi ödemeler yaptıklarını, ardından da hesaplarından paralar çekildiğini anladık” dedi.

24 HAZİRAN’DA BİLGİ VERDİM…

KISAA

Merkezefendi Belediyesi’nin internet sitesinden kaynaklanmış olması yönünde yoğun şikayetler oluşunca, mail atarak acilen durumu belediye yetkililerine bildirdiğini de söyleyen Berkant Sigorta’nın sahibi Berkant Kumyol “Bugüne kadar olumlu veya olumsuz dönüş yapılmadı. Halen daha, belediye sitesinin adres kısmının solunda, ‘GÜVENLİ DEĞİL’yazısını gördüğümüze göre, demek ki uyarımızı dikkate almamışlar” diye konuştu.

YORUMLAR PATLADI…

Sigortacı Berkant Kumyol’un uyarı amaçlı sosyal medya adresinden yaptığı paylaşımın altına, aynı sorunu yaşayan vatandaşların yorumları art arda geldi. Bazı vatandaşlar, belediyeden ödeme yaptıktan sonra, kartıyla alışveriş yapıldığını, bazıları da çekim için işlem zorlamaları olduğunu ilettiler.

yorumlar 1
ÇOK MU ZOR? 7

ÇOK MU ZOR?

Öte yandan, dünyada birçok dijital ortam güvenlik sistemlerinin kullanıldığını söyleyen işin uzmanları, genel anlamda SSL denilen güvenlik sertifikası işleminin yeteri bulunduğunu. Bu sertifikalandırma olayının ise, çok büyük harcamalar gerektirmediğini belirterek “ Dikkat ederseniz, güvenlik sertifikası olan site adreslerinin başında ‘https://www.’ bölümü bulunur. Sonda bulunan ‘S’ güvenlik sertifikasını vurgular. Güvenlik sertifikası olmayan site adreslerinin başında da, alenen ‘Güvenli Değil’ yazar. Görünen o ki, Merkezefendi Belediyesi gibi büyük bir kitleye hizmet veren kamu kuruluşu, bu önemli detayı atlamış. Zaman kaybedilmeden sertifikalandırma işlemi , en üst dereceden yaptırılmalıdır. Aksi takdirde bu tür mağduriyetler kaçınılmazdır” diye konuştular.

sorumz
ÇOK MU ZOR? 8

EN PAHALISI 169 DOLAR…

Güvenli internet için tüm dünyanın kullandığı sertifika sistemi olan SSL fiyatları hakkında da bilgi veren uzmanlar, yıllık 9.99 dolardan 169.99 dolara kadar fiyatlandırılan güvenlik paketlerinin olduğunu, 169.99 dolar olanının ise kurumsal SSL olarak satışa sunulduğunu belirttiler.

ssl
ÇOK MU ZOR? 9

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

Bir kamu kuruluşu olan ve yüzbinlerce vatandaşa hizmet veren, bünyesinde bilgi işlem elemanları barındıran veya teknik altyapı için dünyanın parasını harcayan Merkezefendi Belediyesi’nin, bu dijital çağda, böyle bir sorumsuzluk örneği gösterip tedbir almamasını anlamakta zorluk çekiyoruz. Temennimiz, sadece vatandaşın değil, belediyenin de tahsilat konusunda mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirlerin zaman geçirilmeden alınması yönündedir…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...