• Güncelleme: 18:19:09 - 28 Ocak 2022
  • Yayınlama: 18:19:08 - 28 Ocak 2022

Seval UYSAL/HABER

Bozkurt Belediyesi içinde kadına şiddet ve aile içi şiddete karşı kadını koruyan maddelerin bulunduğu Bozkurt Sözleşmesi’ni Belediye Meclisi’nde kabul etti.

WhatsApp Image 2022 01 28 at 17.39.00

Mecliste grubu bulunan partilerin oy birliğiyle kabul ettiği protokol, 4 Şubat’ta Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ve protokolün tarafı olan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü tarafından imzalanacak.

O gün Bozkurt’ta büyük bir kadın buluşması olacak, kadın belediye başkanları, kadın milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, kadın muhtarlar, kadın örgütleri temsilcileri, kadın oda başkanları bir araya gelecek. Cumhuriyet Kadınları Buluşması adı verilen etkinliğe çok sayıda kadın örgütünün katılması bekleniyor.

CUMHURİYET KADINLARI OLARAK ATATÜRK’ÜN DENİZLİ’YE GELDİĞİ GÜN BİRARADA OLACAĞIZ…

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, “Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önleme adına ısrarla savunduğumuz İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması üzerine, biz de kadınların yanında olduğumuzu göstermek için ‘Bozkurt Sözleşmesi’ adını verdiğimiz protokolümüzü oluşturduk.

WhatsApp Image 2022 01 28 at 17.38.33
CANAN GÜLLÜ

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile belediyemiz arasında Acil Uyarı Hattı oluşturduk. Protokolümüz belediye meclisimizden oy birliğiyle geçti. Protokolün tarafı olan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü sözleşmeyi bizzat ilçemize gelerek imzalamak istedi. Bu önemli kadın buluşması için Atatürk’ün 4 Şubat’ta Denizli’ye geldiği günü seçtik. Cumhuriyet Kadınları Buluşması adı altında yapacağımız toplantıda bu protokol imzalanacak ve yürürlüğe girecek. O gün CHP kadın milletvekilleri, belediye başkanları, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, kadın oda ve STK başkanları bir arada olacağız” dedi.

ACİL UYARI HATTI DEVREYE GİRECEK…

WhatsApp Image 2022 01 28 at 17.38.44
BİRSEN ÇELİK/BAŞKAN

Kadın derneklerinin tüm itirazlarına karşın, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesinden çıkması üzerine, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik bir ilke imza atarak, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun tarafı olduğu Bozkurt Sözleşmesi adını verdikleri kadın dostu protokolü meclisten geçirdi. Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin tümünün oy birliğiyle kabul ettikleri sözleşme kadına yönelik şiddete ve aile içi şiddete karşı kadını koruyucu maddeler içeriyor. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile belediye arasında oluşturulan Acil Uyarı Hattı ise; Bozkurt’ta yaşayan bütün kadın ve çocukları kapsıyor ve bunların şiddetle karşılaşması durumunda psikolojik, hukuki ve sosyal destek sağlamayı taahhüt ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir