• Güncelleme: 18:21:00 - 25 Eylül 2021
  • Yayınlama: 18:21:00 - 25 Eylül 2021

ŞİFRE/ÖZEL/HABER-Bırakın Denizli’yi tüm Türkiye’nin bildiği bir gerçek, üstelik Denizli Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Beyağaç Belediyesi ve tüm siyasilerin ruhu bile duymadan, birileri tarafından kapalı kapılar arkasında değiştirildi ve Denizli’nin Beyağaç İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yanıltılarak, Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’ne aitmiş gibi tescillendi.

OTE3ODM0Nj kartal golu dogal sit alani kesin korunacak hassas alan ilan edildi

 

GELEN İHBARA GÜLÜP GEÇTİK AMA…

Şifre Haber’e gelen ihbarda ‘Denizli’nin Beyağaç İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü ve çevresinin, Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’ne aitmiş gibi tescillendiğini, hatta bunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İmzasıyla da ‘Kesin Koruma Alanı’ olarak imzalanarak, Resmi Gazete’de yayımlandığını’ ileri sürüyordu.

Açıkçası, imkansızmış gibi gelen bu ihbarı, asılsız bir iddia olabileceği ihtimali nedeniyle gülerek karşıladık; öyle ya, böyle bir şeyin gerçekleşmesi ihtimali hem çok zayıf hem de Denizli’nin bilgisi olmadan resmiyet kazanması imkansızdı.

Bu nedenle de gülüp geçmemize rağmen, bir taraftan da gazetecilik şüpheciliği çerçevesinde araştırmaya başladık.

 

HER ŞEY YOLUNDA GÖRÜNÜYORDU…

Araştırmamıza, ilk iş olarak Kartal Gölü’nün hangi ilin sınırları içerisinde olduğunu tüm kaynaklardan araştırmaya başladık. Denizli Valiliği’nin, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ve Beyağaç Belediyesi’nin resmi internet sitelerine baktığımızda, Kartal Gölü’nün halen daha Denizli’nin Beyağaç İlçesi sınırları içerisinde gösterildiğini tespit ettik. Yani Denizli açısından her şey normal gözüküyordu.

valilik siteler

 

DENİZLİ UYUMUŞ, CUMHURBAŞKANI YANILTILMIŞ…

İçimiz biraz rahatlasa da araştırmamıza devam ettik; çünkü ya Denizli uyuyordu ya da elimize ulaşan ve Cumhurbaşkanı imzasıyla alınan karar sahteydi…

Bunun üzerine, 21 Mart 2021 Pazar günü Resmi Gazete’de yayımlanan 3728 No’lu kararı araştırmaya başladık…

Kararda, aynen şöyle deniliyordu:

“Muğla İli, Köyceğiz İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine, I sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir. 20 Mart 2021 Recep Tayyip ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI”

cumhurbaskani karar

Araştırmamızın sonucunda, bu kararın sahte olmadığını ve Denizli’nin ruhu duymadan, Ankara’dan birilerinin Kartal Gölü’nü Denizli’nin Beyağaç İlçesi sınırlarından çıkararak, Muğla’nın Köyceğiz İlçesi sınırları içerisine aldığını, bununla da yetinilmeyerek, Cumhurbaşkanı’nın önüne de konuyu getirip, bu bölgeyle ilgili ‘ Kesin Korunacak Hassas Alan’ olarak tescil ve ilan edilmesini bile, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da yanıltarak sağlamış olduklarını belirledik.

 

ŞİFR1 4E HABER DİYOR Kİ…

Bu olay, tam anlamıyla bir skandaldır… Ankara’da birileri, Denizli’nin sınırlarını değiştirmiş, koruma alanıyla ilgili daha önce tescillenen bölge kaydırılmış, bu da yetmemiş Cumhurbaşkanı’na bile, koruma kararı aldırmış; ama ne Denizli’yi yönetenlerin, ne de Denizli’yi Ankara’da temsil edenlerin, yani siyasilerin ruhu bile duymamış… Bu işte kimin parmağı varsa, böyle bir değişiklikle kimlere fayda sağlanmak isteniyorsa bir an önce ortaya çıkarılmalı ve hesabı da sorulmalıdır…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir