• Güncelleme: 17:07:56 - 3 Şubat 2022
  • Yayınlama: 17:07:56 - 3 Şubat 2022

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Cuma günü Bozkurt’ta yapılacak olan Cumhuriyet Kadınları Buluşması öncesi basınla bir araya geldi. Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da katıldı.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’nün katılımıyla gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Kadınları Buluşması hakkında basına bilgi verdi.

Çelik, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasının ardından Belediye olarak ilçede yaşayan kadın ve çocukları şiddetten koruma amacıyla Bozkurt Sözleşmesi hazırladıklarını ve Meclis’ten oy birliğiyle geçirdiklerini belirterek şöyle konuştu:

“2 Kasım 2021’de bizler Bozkurt Belediyesi olarak oy birliğiyle meclisimizden Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile karşılıklı Acil Yardım Hattı Protokolünü yürürlüğe koyduk. Bu protokol Bozkurt ilçesinde yaşayan vatandaşların şiddet ve istismar vakalarında ihtiyaç duydukları, hukuki, psikolojik ve sosyal destek mekanizmalarına erişimi kolaylaştırmak için imzalanmıştır. 2 Kasım 2021 tarihinde meclis toplantımızda imzalanmasına rağmen, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Canan Güllü ile karşılıklı protokol imzalamak için Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye geliş tarihi olan 4 Şubatı belirledik. 4 Şubat’taki bu karşılıklı imza törenini biz, Cumhuriyet Kadınları buluşmasına döndürdük.  Genel Başkan Yardımcımız Gülizar Biçer Karaca’nın da emekleriyle, Kadın Milletvekilleri, Kadın Parti Meclisi Üyeleri, Kadın Belediye Başkanları, Denizli Kadın İl Başkanı, İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Kadın Muhtarlar, Başkanı Kadın olan STK’lar, Meslek Odaları ve Bozkurt Kadınları olarak Cuma günü saat 13:00’da Bozkurt’ta olacağız.  Nemi yapacağız? Kadını konuşacağız… Ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınlar adına, her gün hor görülen, aşağılanan, dövülen, katledilen kadınlar adına konuşacağız. Siyasette kadını konuşacağız… Kadının temsiliyetini konuşacağız. Temsiliyet makamlarında nasıl çoğalabileceğimizi konuşacağız. Elimizin hamuruyla her işe karışmayı konuşacağız.”

WhatsApp Image 2022 02 03 at 16.59.14
Cumhuriyet Kadınları Bozkurt’ta Buluşacak… 3

KADIN ERKEK TEMSİLİYETİNİ BİZ SAĞLAYACAĞIZ…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’da şöyle konuştu:

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak geçtiğimiz yıl bir kanun teklifi hazırladık. Kanun teklifinin öncelikle ilk imzacısının Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu buradan gururla ve onurla ifade etmek istiyorum. Bu kanun teklifi siyasi partiler kanununda değişiklik öngörüyordu. Cinsiyet kotasının siyasi partiler kanununda düzenlenerek, yüzde 50 olarak uygulanmasını öneriyordu. Her siyasi parti yüksek seçim kuruluna adaylarını teslim ettiğinde, yüksek seçim kurulu listeleri inceleyecek, lisede gösterilen kadın adayların, aday sayısının yarısı kadar ya da yarısından fazla olup olmadığına bakacak. Eğer o listelerde yüzde 50 cinsiyeti kotasına uyulmamışsa ve uygulanmamışsa listesini iade edecek. Bu 306 kadın örgütünün talebi ve önerisi ile birlikte hazırladığımız bir kanun teklifiydi. Bu kanun teklifini 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıl dönümü olduğu hafta TBMM’ye indirdik. Üzülerek ifade etmek isterim ki bu kanun teklifine en büyük tepkiyi Cumhur İttifakının kadınları gösterdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin oyları ile bu kanun teklifimiz maalesef parlamentoda gündeme alınması dahi kabul edilmedi. Biz inanıyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Millet İttifakı’nın önderliğindeki iktidarlarda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği kadın erkek temsiliyetindeki eşitliği, biz sağlayacağız”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir