• Güncelleme: 13:29:38 - 20 Haziran 2023
  • Yayınlama: 13:21:33 - 20 Haziran 2023

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yayınlanan 2022 yılı “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Araştırması Raporu” nda yer alan Denizlili firmalara teşekkür etti.

Listede Denizli’den 25 firmanın, yatırımları Denizli’de bulunan 3 firmanın ile birlikte 28 ihracat firmasının önemli sıralamalarda yer aldığına dikkat çeken DENİB Başkanı Memişoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Denizlili ihracatçılar olarak güçlü alt yapımızla, ihracat ve ticaret deneyimimizle ön sıralarda olmaya devam edeceğiz. İlimize ve ülkemize sunduğumuz katkıyı her geçen yıl artırarak geliştirmek en büyük hedefimiz.

İlimiz ihracatı geçtiğimiz sene 4,7 milyar dolar oldu. 25 farklı sektörde, 185 ülkeye, 3.100 farklı ürün grubunda ihracata imza attık. Denizli’nin ihracat bayrağını dünyanın dört bir yanında gururla dalgalandırdık. İhracat ailemizin her bir ferdine teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Her zaman belirttiğimiz gibi, “İhracat yapmak Denizli’nin, Denizlililerin genlerinde var.” İlk ihracatını binlerce yıl önce yapan bir şehir olarak, ülkemizin sürdürülebilir ihracat ve sektörel çeşitliliği anlamında öne çıkan illeri arasındayız.

DENİB Başkanı Memişoğlu: Gurur Duyduk; Teşekkür Ederiz...
DENİB Başkanı Memişoğlu: Gurur Duyduk; Teşekkür Ederiz…

Her sene ilk 10 ihracatçı il arasındaki konumumuzu koruyoruz. Tekstil-konfeksiyondan kabloya, bakır telden tarıma, doğaltaştan makine ihracatına kadar çeşitli sektörlerde önemli bir oyuncuyuz. Kimyevi maddeler, su ürünleri ve hayvansal mamuller, hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar gibi sektörlerimiz de son yıllardaki ihracat artışlarıyla dikkat çekiyor.

Denizli İhracatçılar Birliği olarak, tüm sektörlerimizin, tüm ihracatçılarımızın arkasındayız.

Bu araştırma vesilesiyle bizi gururlandıran firmalarımıza teşekkür ederiz. Önümüzdeki sene listede daha fazla Denizlili firma göreceğimize inanıyoruz. Denizlili ihracatçılar olarak ilimiz ve ülkemiz ekonomisine güçlü katkımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

DENİB Başkanı Memişoğlu: Gurur Duyduk; Teşekkür Ederiz...
DENİB Başkanı Memişoğlu: Gurur Duyduk; Teşekkür Ederiz…

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir