• Güncelleme: 21:18:41 - 18 Ocak 2023
  • Yayınlama: 14:06:14 - 18 Ocak 2023

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, adeta skandal niteliğinde bir tahsilat rezaletine imza attı.

NE OLMUŞTU?

Bilindiği gibi Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 2022 yılının son oturumunda meskenlerdeki içme suyuna zam yüzde 40’lara varan zam yapmış, bu zam kararına AKP ve MHP’li 45 meclis üyesi onay verirken, CHP ve İYİ Partili 22 üye ise ret oyu vermişti.

Yapılan zamla 1 Ocak’tan geçerli olacak yeni tarifede mesken abonelerinin kullandığı 12 tona kadar olan suda 8 lira 18 kuruş olan fiyat 11 lira 4 kuruşa çıkarılmış, 13-35 ton arası suyun tarifesi ise 16 lira 62 kuruştan, 22 lira 44 kuruşa yükseltilmişti.

icme suyu
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN İÇME SUYUNA YAPILAN ZAMMIN HABERİNİ OKUMAK İÇİN, YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

VATANDAŞLAR, ELLERİNDE FATURALARLA ŞİFRE HABER’İN KAPISINI ÇALDILAR…

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) faturalarındaki anormalliğin farkına varan vatandaşlar, ellerine faturalarını aldığı gibi Şifre Haber’in kapısını çaldılar.

IKILI 1

Aralık ayı içerisinde kullandıkları suyun bedelinin, ocak ayının ilk haftasında okunduğu için yüzde 40’a varan zamlı tarifeden kendilerinden alındığını söyleyen vatandaşlar “Bu belediye eliyle vatandaşın soyulması gibi bir şey. Bir resmi kurum, eski dönemin kullanımı bedelini, nasıl zamlı tarifeden alabilir. Bu hangi akla hizmet” şeklinde tepki gösterdiler.

BİZ UYANDIK VE İTİRAZ EDECEĞİZ, YA DİĞERLERİ…

Şifre Haber’in yaşatılan bu mağduriyeti ve vurgunu dillendirerek, diğer vatandaşların da uyarılması gerektiğini söyleyen fatura mağduru vatandaşlar “Biz farkına vardık ve uyandık. Başta CİMER olmak üzere, gerekli yerlere itirazlarımızı yapacağız. Sonuna kadar da fazladan tahsil edilen paralarımızı almak için mücadele edeceğiz. Ama bizimle aynı durumda olan birlerce su abonesi Denizlili vatandaşımız var. Onları uyarmak ve yaşatılan vurgunu ortaya çıkarmak da siz gazetecilerin görevi… Lütfen gereğini yapın!” şeklinde talepte bulundular.

Screenshot 2023 01 15 18 02 14 399 com.facebook.katana
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden, Skandal Su Faturası Tahsilatı... 5

———————

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ!

Faturalara bakıldığında, Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (DESKİ), açık açık Aralık ayı harcanan su bedelinin, ocak ayının ilk haftasında yüzde 40’a varan zamlı tarife ile tahsil ettiği anlaşılmaktadır. Bu durum, zaten yüksek enflasyon ve art arda yapılan zamlar nedeniyle perişanlığa terkedilmiş vatandaşlarımıza, ekstradan vurulan bir darbedir.

Vatandaşa ucuz hizmet götürmek gibi bir sorumluluğu olan belediyenin,  üstüne üstlük hak etmediği bir parayı tahsil etmeye kalkması vurgundur, acımasızlıktır, kanunsuzluktur…

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan…

Zaman kaybedilmeden ve itiraza gerek duyulmadan fazladan tahsil ettiğiniz paraların iade edilmesini, henüz tahsilatı gerçekleşmemiş faturaların da aradaki farkın düşürülerek yeniden düzenlenmesini, kamu adına sizden talep ediyor, bu işin sonuna kadar takipçisi olacağımızı bilmenizi istiyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

3

    • Zeynep karaçay

      Evde iki kişiyiz ( ben ve 1 yalındaki kızım) Ekim 2022 ayından itibaren 500 TL üstü fatura ödüyorum. Anlam veremiyorum tek başıma bu kadar kullanım nasıl oluyor ?

      Yanıtla
    • Ali Deda

      Faturaya bakınca şaşırdım, gerçekten doğru. Bu kadarına da pes doğrusu.
      Bu bir hiledir.
      Unutulmasın ki, haksız ve hile ile alınan bu paralar, çocuklarınızın hatta torunlarınızın boğazlarından geçecek.
      Selâm olsun sizlere

      Yanıtla
    • ekrem soner

      yenimi anladınız ne mal olduklarını

      Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir