• Güncelleme: 15:45:43 - 24 Ağustos 2022
  • Yayınlama: 15:45:42 - 24 Ağustos 2022

Denizli Büyükşehir Belediyesi, yaralı veya yardıma muhtaç sokak hayvanlarına acil müdahale etmek için “Canbulans” adı verilen tam teşekküllü hayvan ambulansını hizmete aldı. Canbulans hizmetini olumlu bulan vatandaşlar “İnşallah uygulamada, diğer illere benzemeyiz”dediler.

Türkiye’nin en modern ve en büyüklerinden olan Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne sahip Denizli Büyükşehir Belediyesi yaralı veya yardıma muhtaç sokak hayvanlarına acil müdahalede bulunmak için “Canbulans” ismi verilen acil müdahale aracını hizmete soktu ve ihtiyaç durumunda canbulansın 0 258 280 28 35 numaralı telefonunu arayarak ihbarda bulunulabileceği bildirildi.

Buyuksehirden can dostlara ozel hayvan ambulansi 3
BAŞKAN ZOLAN, CANBULANSI İNCELEDİ…

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, can dostlara umut olacak Canbulans ismi verilen acil müdahale aracını inceledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan programa Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ramazan Değirmenci ile görevli veteriner hekimler eşlik etti.

“Bizim canımızdan farklı görmediğimiz için”
2018 yılında Denizli’ye kazandırdıkları Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’nda sokak hayvanlarına yönelik hayati çalışmaların başarı ile sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Zolan, “Bazen kaza veya farklı sebeplerden dolayı sokak hayvanlarımızda yaralanmalar, hastalıklar olabiliyor. Onlara acil ulaşmamız gerekiyor. O canları bizim canımızdan farklı görmediğimiz için hayvan ambulansı almayı arzu ettik ve tam donanımlı aracımızı bünyemize kattık” dedi.

DİĞER İLLERE BENZEMEZ İNŞALLAH!

vanambulanzs 1

Bu hizmetin alkışlanacak kadar önemli bir hizmet olduğunu söyleyen vatandaşlar ise uygulamanın önemine değinerek şöyle konuştular:

“Türkiye’nin birçok belediyesi, bu hizmeti yıllar öncesinden devreye soktu. Ama ne yazık ki, çoğunda bu hizmet göstermelik yürütüldü. İnternete girdiğimizde, bu konuda binlerce şikayetin olduğunu görebiliriz. İnşallah Denizli, can dostlarımıza yönelik bu hizmeti layıkıyla hayata geçirir. Sadece il merkezinde değil, ilçelerde de bu hizmetin devreye alınması da önemli. Başkan Zolan ve ekibine teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz; ama pratikte ve müdahalede de sorun yaşanmaması için gerekli tedbirleri almalarını istiyoruz” dediler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir