• Güncelleme: 20:45:13 - 10 Temmuz 2023
  • Yayınlama: 19:40:01 - 10 Temmuz 2023

Kongreler için start veren ve belki de tarihinin en önemli kurultayına hazırlanan CHP’de Denizli İl Başkanlığına adaylığını açıklayan, Merkezefendi Eski İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Mevcut Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan’ın 18 büyük mahalle delege seçimini bir güne sığdırmasına tepki gösterdi.

Sosyal medya adresinden tepkisini dile getiren Varlıker, İlçe Başkanı İlhan’a hitaben “Toplam seçilecek delege sayısının neredeyse %80’ini aynı gün (17 Temmuz Pazartesi) hem de mesai saatleri içerisinde yapmanızdaki aciliyet nedir? 27 gün içinde yapılabilecekken niçin 1 günde yapıyorsunuz ? Aceleniz ve telaşınız nedir?” diye sordu.

Denizli CHP İl Başkan Adayı Varlıker’den ‘1 Gün’ Tepkisi…
Denizli CHP İl Başkan Adayı Varlıker’den ‘1 Gün’ Tepkisi…

Ayrıca CHP’nin tüzük maddesini de anımsatan Varlıker, normalde 27 gün zaman verilmişken ve tüzükte ”Makul ve zorlayıcı bir gerekçesi yoksa, seçimin hafta sonu yapılması esastır” denilmesine rağmen neden bir gün içinde ve hafta içine seçimlerin sıkıştırıldığın önemle vurgulayarak Merkezefendi CHP İlçe Başkanı Müjdat İlhan’a seslendi:

“Sayın Başkan… Siz bir kanun adamısınız. Onca yıl baro başkanlığı yapmış bir isimsiniz. Tüzüğümüz çok açık olmasına rağmen, neden böyle bir yola başvurduğunuzu tüm camiamıza açıklamak durumundasınız. Cevabınızı bekliyoruz.”

Denizli CHP İl Başkan Adayı Varlıker’den ‘1 Gün’ Tepkisi…
Denizli CHP İl Başkan Adayı Varlıker’den ‘1 Gün’ Tepkisi… 4

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir