• Güncelleme: 18:30:23 - 23 Haziran 2023
  • Yayınlama: 18:18:55 - 23 Haziran 2023

İlk kez ŞİFRE HABER tarafından kamuoyuna duyurulan, ulusal medyanın da manşetlerine yansıyan ‘Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin depolarında bekletilen yardım kolilerin sel suları altında kalması’ sonucu yaşananları, CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı TBMM gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için topladığı yardımların aradan geçen süreye rağmen deprem bölgesine gönderilmeden depolarda bekletildiği ve bu yardımların aşırı yağış, selden zarar gördüğü iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Arpacı “Büyükşehir Belediyesi de bölgeye gönderilmek üzere yardımlar toplamış, bir kısmını göndermiştir. Buna karşın toplanan yardımların bir kısmının halen kendi depolarında bekletildiği iddia edilmektedir. Öte yandan depolarda bekletilen yardımların bir kısmının Denizli’de yaşanan yoğun yağış ve sel nedeniyle sular altında kalarak zarar gördüğü belirtilmektedir” dedi.

KONUYLA İLGİLİ İLK HABERİMİZİ OKUMAK İSTERSENİZ, AŞAĞIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

Denizli CHP Milletvekili Arpacı: Soruşturma Açmayı Düşünüyor musunuz?      
Denizli CHP Milletvekili Arpacı: Soruşturma Açmayı Düşünüyor musunuz?      

ARPACI: İLGİLİ BELEDİYE HAKKINDA BİR SORUŞTURMA AÇMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Soru Önergesi dilekçesinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yanıtlanmasını istediği sorular ise şöyle:

1-     Basında yer alan ve görüntüleri de mevcut olan toplanan yardımların depremin üzerinden hayli zaman geçmesine rağmen bölgeye gönderilmemiş olmasının nedeni nedir?

2-     Bakanlığınıza bu konuda yazılı veya sözlü gelen bir şikayet vb. olmuş mudur? Olmuşsa bu başvuru sonucunda yapılan işlem nedir?

3-     Ayrıca depodaki yardım malzemelerinin gönderilmediği gibi geçen hafta Denizli’de meydana gelen yağışlarda sular altında kaldığı ve eşyaların zarar gördüğü görülmektedir. Yardım eşyalarına ilişkin hasar tespit çalışması yapılmış mıdır? Ne kadar eşya zarar görmüştür? Bu durum yurttaşlarımızda Devlete ve/veya Devletin kurumuna karşı olan güven duygusunu zedelemeyecek midir?

4-     Toplanan yardımlardan bazılarının (sıfır eşyaların) deprem bölgesine gönderilmediği de başka bir iddia konusudur. Bu iddialar doğru mudur?

5-     İlgili belediye hakkında bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir