• Güncelleme: 10:03:32 - 28 Nisan 2024
  • Yayınlama: 14:30:58 - 27 Nisan 2024

Denizli Demokrasi Platformu adına bir açıklama yapan Denizli Barosu Başkanı ve Platform Sözcüsü Av. Adnan Demirdöğer platformun Türkiye Cumhuriyeti’ne, Atatürk milliyetçiliğine, ilkelerine ve devrimlerine bağlı, insan haklarına saygılı, demokrasiyi, laikliği, sosyal devlet ve hukuk devleti ilkesini savunmayı amaçlayan bir oluşum olduğunu belirterek, platform üyeleriyle birlikte1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlama Programını duyurdu.

Platform adına yapılan açıklamada, tüm işçilerin ve emekçilerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kutladığı belirtildi. Ayrıca, 1 Mayıs’ın işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olduğu vurgulandı.

Açıklamada, kapitalizmin uzun yıllardır sürdürdüğü emek sömürüsünün ve beraberinde getirdiği tahribatların işçi ve emekçi sınıfına en vahşi şekilde yansıdığına dikkat çekildi. Ancak, bu zorlu süreçte emekçilerin kararlılıkla mücadele etmesi gerektiği vurgulandı.

1 Mayıs’ın, insanlık onuruna yakışır çalışma ve yaşam koşulları için, emeğin ve alın terinin hak ettiği değeri görmesi için, sınıf bilincinin öğretileriyle daha iyi bir gelecek inşa etmek için bir fırsat olduğu ifade edildi.

Platform, 1 Mayıs 2024’te bir dizi etkinlik düzenleyeceğini duyurdu:

Denizli Demokrasi Platformu, 1 Mayıs İşçi Bayramı Programını Duyurdu
Denizli Demokrasi Platformu, 1 Mayıs İşçi Bayramı Programını Duyurdu

Sabah 06.30’da Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika işçilerini ziyaret ederek simit ikramında bulunulacak.

Saat 10.30’da Sarayköy’de tarla işçileri ziyaret edilerek 1 Mayıs bayramı karanfillerle kutlanacak.

Saat 15.00’te Bayramyeri Meydanı’nda etkinliklere katılan bileşenler ve örgütlerle birlikte yürüyüş için toplanılacak.

Saat 15.30’da Bayramyeri Meydanı’ndan Çınar Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirilecek.

-Saat 16.00’da Çınar Meydanı’nda bir basın açıklaması yapılacak ve coşkuyla 1 Mayıs Bayramı kutlanacak.

Denizli Barosu Başkanı Av. Adnan Demirdöğer’in başkanlığında Denizli Demokrasi Platformu, 1 Mayıs’ı kutlamak ve emek dayanışmasını büyütmek için çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Platform üyeleri arasında Denizli Barosu, Birleşik Kamu-iş, Disk Nakliyat-iş, 29 Ekim Kadınları Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Öğrenci Veli İşbirliği Derneği, Merkezefendi Bisiklet Kulübü, Kara Ordu Taraftar Grubu, Ege Kadın Buluşması ve Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği gibi örgütler bulunuyor.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir