• Güncelleme: 15:39:39 - 7 Ağustos 2023
  • Yayınlama: 15:34:46 - 7 Ağustos 2023

ŞİFRE/HABER -Denizli’nin tanınmış iş insanlarından biri, Halil Pekdemir Çiftliği Şirketi’nin sahibi olan Halil Pekdemir, Sarayköy Bölgesi’nde bulunan sera bölümünü ve arazisini Alarko Holding’e sattı.

ALARKO HOLDİNG AÇIKLAMA YAPTI…

Satış olayını doğrulayan ve konuyla ilgili KAP’a bir açıklama yapan Alarko Holding yetkilileri, Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Halil Pekdemir Çiftliği Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi arasında hisse satış protokolü imzalandığını belirterek şu bilgileri verdi:

Halil Pekdemir Çiftliği Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’nin kısmi bölünmesi suretiyle yaklaşık 120.000 m² yüzölçümlü sera da dahil olmak üzere toplamda yaklaşık 310.000 m² taşınmazı mülkiyetinde bulunduran yeni bir şirket kurulması, kurulacak yeni şirkete Denizli ili Sarayköy ilçesindeki 8253,75 hektar alana ilişkin olarak 15/09/2041 tarihine kadar geçerli olan jeotermal kaynak işletme ruhsatı kapsamında bulunan iki adet jeotermal sıcak su kuyusu için kullanım hakkı verilmesi ve akabinde kurulacak yeni şirketin hisselerinin Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devredilmesi amacıyla 14/07/2023 tarihinde bir ön protokol imzalanmıştır.”

ALARKO HOLDİNG, KONUYLA İLGİLİ GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPTI...
Denizlili İş İnsanı Halil Pekdemir, Sera İşletmesini Alarko Holding’e Sattı… 4

PEKDEMİR, BÜLENT ÖZTÜRK’E KONUŞTU…

Halil Pekdemir Çiftliği Şirketi’nin yönetim kurulu başkanı Halil Pekdemir, satış olayıyla ilgili detayları Şifre Haber Genel Yayın yönetmeni Bülent Öztürk’le paylaştı.

Bazı medya kuruluşlarında, Halil Pekdemir Çiftliği Şirketinin tamamen satıldığına dair, gerçekle alakası olmayan bilgilerin paylaşıldığını öncelikle vurgulayan Halil Pekdemir “ Ne yazık ki bazı medya kuruluşları, hiçbir araştırma yapmadan, önemli bir hataya imza atmıştır” diyerek şöyle konuştu:

Denizlili İş İnsanı Halil Pekdemir, Sera İşletmesini Alarko Holding’e Sattı…
Denizlili İş İnsanı Halil Pekdemir, Sera İşletmesini Alarko Holding’e Sattı…

“Sadece Halil Pekdemir Çiftliği Şirketi bünyesinde bulunan “SERA İŞLETMESİ” devredilmiş olmasına rağmen, sanki şirketimize ait tüm varlığımız satılmıştır şeklinde kamuoyunda yanlış bir algı uyandırılmaya çalışılmıştır. Bu haberleri yapan medya kuruluşlarına gerekli uyarılarımızı yapmış bulunmaktayız.

Halil Pekdemir Çiftliği Ltd. işletmeleri; market mağazaları, jeotermal elektrik tesisleri, akaryakıt istasyonları, besi çiftliği ve inşaat sektöründe faaliyetini muhafaza etmekte ve faaliyetlerini sürdürmektedir.”

DENİZLİ İÇİN HAYIRLI BİR SATIŞ GERÇEKLEŞMİŞTİR…

Alarko Holding’in seracılık alanında Afyon Sandıklı’ya 1000 dönümlük yazlık sera üretimi için yatırım yaptığını, Denizli için ise yine 1000 dönümlük kışlık üretim yatırımı arayışı içerisine girmesiyle sürecin başladığını belirten Halil Pekdemir “Bizim bu alandaki yatırımlarımıza talip olundu. Bunun üzerine anlaştık ve imzalarımızı attık” diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu satış ve anlaşma Denizli için de hayırlı olmuştur. Alarko Holding gibi dev bir firmanın Denizli’de yatırım kararı vermesinde etkili olduğumuz için mutluyuz. Kapasitenin büyütülmesiyle birlikte bin kişiye yakın yeni istihdam şansının doğacak olması da ilimiz adına sevindirici bir gelişme olmuştur. Her iki tarafa da hayırlı olsun.”

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir