• Güncelleme: 12:26:16 - 27 Ocak 2020
  • Yayınlama: 12:26:16 - 27 Ocak 2020

Elazığ depremi sonrası, tüm Türkiye’de olduğu gibi, Denizli’de de yardım için kurum, kuruluş ve vatandaşlar adeta sıraya girdi.

Denizli Ticaret Odası (DTO), Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için 2 tır dolusu süt ve su gönderdi.

DTO bölgedeki koordinasyon merkezleri ve kurumlarla yaptığı görüşmeler sonucunda ihtiyaç duyulan süt ve sudan oluşan acil ihtiyaç ve genel tüketim kalemlerinden oluşan yardım malzemelerini hazırlattı. İlk etapta 2 TIR dolusu 95 bin adet süt ile 17 bin 856 adet sudan oluşan yardımı, ihtiyaç duyanlara ulaştırılmak üzere, afet koordinasyon merkezine gönderiyor.

AW918937 01
DENİZLİ, DEPREM BÖLGESİ İÇİN SEFERBER OLDU… 5

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, deprem bölgesindeki koordinasyon noktalarıyla gerekli görüşmeler sağlanmasının ardından yardım malzemelerini taşıyan tırlar hızla hazırlanmaya başlandıklarını ve yola çıkacaklarını kaydetti. Başkan Erdoğan, “Her türlü imkanımızı seferber ettik. Denizli Ticaret Odası olarak, hızla hareket ederek, Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere yardımcı olabilmek için gerekli hazırlığı yaptık. Bölgeye, 2 TIR dolusu yardım yolluyoruz. İlk etapta, üyelerimizin katkılarıyla 2 TIR dolusu 95 bin adet süt ile 17 bin 856 adet sudan oluşan yardım gidecek. Araçlarımızı, ihtiyaç duyanlara ulaştırılmak üzere, bölgede dağıtımları sevk eden afet koordinasyon merkezine yolluyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. İhtiyaç tespit ettikçe, onlara da cevap vereceğiz. Dualarımız da afetzedelerimizle” dedi.

DENİZLİ’DEN ELAZIĞ VE MALATYA’YA ORTAK YARDIM..

Denizli Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Borsası tarafından da Elazığlı ve Malatyalı yetkililerin belirlemelerine göre çıkarılan sünger yatak ihtiyacı karşılanarak, depremzedelerin kullanımı için bölgeye sevk edildi. Bizzat Yönetim Kurulu Başkanları tarafından koordine edilen süreçte, yapılan ortak açıklamada bölge ile koordinasyonun devam ettiği ve yeni ihtiyaçların açığa çıkması durumunda üyelerle koordineli bir şekilde desteğe devam edileceği mesajı verildi.

TAVASLI VATANDAŞLAR DA YARDIM İÇİN YARIŞTI…

Denizli’nin Tavas ilçesinde vatandaşlar tarafından, Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası afetzedelere gönderilmek üzere katalitik soba, battaniye ve bebek elbiselerinden oluşan 1 tır dolusu yardım malzemesi toplandı.

AW919029 03
DENİZLİ, DEPREM BÖLGESİ İÇİN SEFERBER OLDU… 6

Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası Tavas ilçesinde bazı sivil topum kuruluşları aracılığı ile afetzedeler için yardım kampanyası başlatıldı. İlçe sakinleri büyük bir duyarlılık örneği sergileyerek kampanyaya yoğun ilgi gösterdi. Sadece iki gün içerisinde ilçede 130 adet tüplü katalitik soba, çok sayıda battaniye ile bebek elbiseleri ve içerisinde gıda malzemeleri bulunan bir tır dolusu yardım malzemesi toplandı. Yardımların yüklendiği tır ardından dualarla yola çıktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...