• Güncelleme: 23:14:21 - 15 Ekim 2024
  • Yayınlama: 10:39:39 - 12 Ekim 2024

Denizli Devlet Hastanesi’nde 16.00 – 21.00 saatleri arasında belirlenen branşlardaki vardiya poliklinik uygulaması devam ediyor. Muayene olmak isteyen vatandaşlar randevularını ALO 182’yi arayarak telefondan ya da MHRS internet sitesi üzerinden alabiliyorlar. 

Denizli Devlet Hastanesi’nde 2001 yılından bu yana yürütülen ancak pandemi döneminde ara verilen, Nisan ayı itibariyle tekrar hizmete başlayan vardiya poliklinik hizmeti devam ediyor. Hafta içi her gün 16.00 ile 21.00 saatleri arasında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, İç Hastalıkları, Ortopedi, Nöroloji, Göz, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında poliklinik hizmetleri yürütülüyor. 

Denizli Devlet Hastanesi’nde Mesai Dışı Poliklinik Uygulaması Devam Ediyor...
DR. BERNA ÖZTÜRK/ DENİZLİ İL SAĞLIK MÜDÜRÜ

Vardiya poliklinikleri, gün içinde polikliniklerde oluşan yoğunluğu azaltmayı amaçlıyor. Aynı zamanda yaşlı hastaların refakatçiye ihtiyaç duyuyor, hastalar mesai saatleri dışında acil servise başvurmak zorunda kalıyordu. Bu uygulama sayesinde, akşam saatlerinde acil servisteki yoğunluk düşürülerek, poliklinik hastaları uygun branş doktorlarına yönlendiriliyor. Böylece, acil servisteki hastalar da daha hızlı ve güvenli bir hizmet alabiliyor. 

“Bu Hizmet İle Hasta Yükü de Azalmaktadır…” 

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk gündüz çeşitli nedenlerden dolayı hastaneye gelemeyen vatandaşların Denizli Devlet Hastanesi’nde vardiya polikliniklerinde muayene olabileceğini söyledi. Müdür Öztürk, “Hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetini arttırmak için gündüz çalışan ve hastaneye gelemeyen vatandaşlara yönelik vardiya poliklinik hizmetimiz Denizli Devlet Hastanesi’nde devam ediyor. Rutin mesai saatleri içerisinde hastaneye çeşitli nedenlerle gelemeyen vatandaşlarımız vardiya polikliniklerine gelerek muayene olabilir, tahlil ve tetkiklerini yaptırabilirler.  

Vardiya poliklinikleriyle birlikte 16.00’dan sonra acil serviste gelen hasta yükü de azalmaktadır. İhtiyaç halinde farklı branşlarda da vardiya polikliniği hizmetini arttırabiliriz. Muayene olmak isteyen vatandaşlarımız MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) veya ALO 182’yi arayarak randevularını alabilirler” dedi. 

Denizli Devlet Hastanesi’nde Mesai Dışı Poliklinik Uygulaması Devam Ediyor...
Denizli Devlet Hastanesi’nde Mesai Dışı Poliklinik Uygulaması Devam Ediyor…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir