• Güncelleme: 03:08:50 - 10 Ağustos 2023
  • Yayınlama: 01:50:51 - 10 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan 32275 sayılı Valiler Kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı. Denizli Valisi Ali Fuat Atik, İçişleri Bakanlığı merkezine Mülkiye Başmüfettişi olarak atandı. Denizli’nin yeni valisi ise Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun oldu.

Emniyet Müdürleri kararnamesinin ardından gözlerin çevrildiği valiler kararnamesi gece yarısı yayımlandı. Resmi Gazete’nin 10 Ağustos tarihli 32275 sayılı sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre bazı illerin valisi değişti.

Kararnameye göre 10 Haziran 2020’den bu yana görev yapan Denizli Valisi Ali Fuat Atik, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi oldu.

Denizli Valiliğine ise Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun atandı. Coşkun, 2020’den bu yana Kahramanmaraş’ta görev yapıyordu.

VALİ ATİK’TEN, ANLAMLI VEDA MESAJI…

Öte yandan Valiler Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanan Vali Ali Fuat Atik, sosyal medya adresinden anlamlı bir mesaj yayımladı.

Vali Atik mesajında şöyle dedi:

“Mütevazi bir memur ailesinin evladı olarak dünyaya gözlerini açan şahsıma Anadolu’nun dört bir tarafında Kaymakam olarak çalışmayı akabinde Vali olarak Büyük Türk Milleti’ne hizmet etmeyi nasip eden Yüce Allah’a hamd olsun, Devletimiz var olsun. Eyvallah…”

atik mesaj 1
Denizli İle Birlikte 57 İlin Valisi Değişti... 7

—————————

ÖMER FARUK COŞKUN KİMDİR?

1970 yılında İstanbul’da doğdu. İlköğrenimini İstanbul’da, orta öğrenimini Bursa’da tamamladı. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Aynı yıl Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Bilimleri Bölümünde yüksek lisans yaptı.

57 İlin Valisi Değişti, Kahramanmaraş Valisi Denizli’ye Atandı…
DENİZLİ’NİN YENİ VALİSİ- ÖMER FARUK COŞKUN

1996-2007 yılları arasında sırasıyla, Kocaeli Kaymakam Adaylığı, Kırşehir-Akpınar, Tunceli-Mazgirt, Bitlis-Adilcevaz ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı. 2007 yılında Mülkiye Müfettişliğine, 2009 yılında da Mülkiye Başmüfettişliğine atandı. 13.06.2017 tarihinde Osmaniye Valisi olarak atandı. 2020’den bu yana da Kahramanmaraş Valisi olarak görev yapıyordu. Vali Ömer Faruk Coşkun evli ve 2 çocuk babasıdır.

İŞTE YAYIMLANAN VALİLER KARARNAMESİNİN TAMAMI…

1vali
Denizli İle Birlikte 57 İlin Valisi Değişti... 8
2vali
Denizli İle Birlikte 57 İlin Valisi Değişti... 9
3vali
Denizli İle Birlikte 57 İlin Valisi Değişti... 10


İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir