• Güncelleme: 12:41:10 - 14 Temmuz 2023
  • Yayınlama: 19:47:47 - 13 Temmuz 2023

Denizli Merkezefendi Belediyesi’nin ‘Vizyon Projeleri’ arasında yer alan ve 2021 yılında Selçukbey Mahallesi’nde temeli atılan, ilk yüklenici firma ile sorunlar yaşanması nedeniyle yeniden ihale edilmek durumunda kalan ‘Bilim Merkezi’ yapım süreci yeniden hızlandı.

İLK YÜKLENİCİ FİRMA DEVRE DIŞI KALMIŞTI…

Öncelikle; 16 Nisan 2021 tarihinde ihaleye çıkılan ve 27 Mayıs 2021 tarihinde sözleşme imzalanan 4.492,67 metrekarelik alandan oluşan, bilim ve teknolojinin buluşacağı Bilim Merkezi’nin fiili olarak iş başlangıç tarihi 4 Haziran 2021, iş bitiş tarihi ise tam bir yıl sonrası yani 3 Haziran 2022 olarak belirlenmiş, ancak Bilim Merkezi inşaatında belirtilen şartlar yerine getirilmediği için yüklenici firmaya, hem Merkezefendi Belediyesi tarafından hem de noter tarafından birçok kez ihtar gönderilmişti.

Bütün bu gelişmelerden sonra, 22 Ağustos 2022 tarihinde yüklenici firma ile sözleşme fesih edilmiş,  söz konusu durum yargıya taşınmış ve yeniden ihale sürecine girilmişti.

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ YENİDEN İHALEYE ÇIKTI…

Öte yandan Bilim Merkezi için 1 Mart 2023 tarihinde Merkezefendi Belediyesi tarafından tekrar ihaleye çıkıldı ve %60’lık ikmal inşaatı için yeni yüklenici firmayla sözleşme imzalanarak, yer teslimi gerçekleşti.

BİTTİĞİNDE CAZİBE MERKEZİ OLACAK…

Merkezefendi Bilim Merkezi İnşaatı, Yeniden Hız Kazandı…
Merkezefendi Bilim Merkezi İnşaatı, Yeniden Hız Kazandı…

Çalışmaların yeniden hızlandığı Merkezefendi Belediyesi Bilim Merkezi’nde evren, galaksi, yıldızlar, uzay bilimleri ve havacılık ile ilgili simülasyonlar ve düzenekler, gök cisimlerine ait yapay olarak hazırlanan görüntülerin yansıtılarak gösterileceği alanlar,  planetaryum, mars simülasyonu ve topraksız tarım ile ilgili çalışmalar, eğitim ve kütüphane olarak hizmet verebilecek çok amaçlı bir salon, robotik kodlama, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, eğitim salonları ve teknik hacimler gibi mekânlar ve sosyal alanlar yer alacak.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Yorumlar

    • Müşteki

      Belediye kendi yapması gereken vazifeleri layıkıyla yaptı, artık sıra bilim merkezi yaparak uzaya merak sardı. Boş işler bunlar. Boşa zaman ve para israfı. Madem vatandaşa faydalı bir iş yapacaksın, konut yap, emlak vergisini düşür, vb vatandaşın hayatını kolaylaştıran iler yap.

      Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir