• Güncelleme: 14:28:53 - 11 Aralık 2022
  • Yayınlama: 14:28:51 - 11 Aralık 2022

Denizli 1000 Yataklı Şehir Hastanesi’nin inşaatı, Sağlık Bakanlığı bürokratlarıyla, müteahhit firma yetkilileri arasında yaşanan anlaşmazlıklar sonucu durma noktasına geldiği iddia edildi.

2020 yılı içinde 1.34 milyon Liraya ihalesi yapılan ve ardından ilk ihalesi iptal edilen 1000 Yataklı Denizli Şehir Hastanesi yapım işi, 164 milyon TL’lik artışla 1 milyar 189 milyon TL’ye yeniden ihaleye çıkarılarak Ermit Mühendislik İnşaat ile Özge İnşaat İş Ortaklığı’na verilmiş, 2021 yılı Kasım ayında temeli atılmış ve 750 işgünü içerisinde bitirileceği ilan edilmişti.

İHALEDEKİ BİR DETAY, SIKINTI YARATTI…

İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak tarafından iletilen bilgilere göre, sorunun Sağlık Bakanlığı bürokratlarından kaynaklandığını, ihale şartnamesinde olması gereken deprem izalatörü malzeme cinsinin kauçuk veya çelikten imal edilmesi gerektiği, ama şartnamede sadece kauçuk olarak yer aldığı, buna dayanarak da müteahhit firmanın ‘deprem izalatörünü’ kauçuktan yaptığı, kontrole gelen yetkililerin ise ‘çelik olması talebinde bulunması üzerine inşaat sürecinin tıkandığı iddia edildi.

Ekran Alintisi
Denizli Şehir Hastanesi İnşaatı Durma Noktasına Geldi... 5

SUÇLU KİM?

Aynı kaynak, yaşanan sıkıntı nedeniyle zor durumda kalan müteahhit firma yetkililerinin Ankara’yı mesken edindiği ve yaşanan sorunun kaynağının kendileri olmadığını, kauçuktan deprem izalatörü imalatının tamamlandığını, ciddi maliyetleri olan bu işlemin iptal ettirilerek ikinci bir masrafla çeliğe dönüştürülmesinin faturasının kendilerine çıkarılmasının hem vicdani hem de hukuki dayanağının olmadığını yetkililere ve siyasilere anlatmaya çalıştıklarını dile getirerek “Burada eğer bir suçlu varsa, o da müteahhit firma yetkilileri değil, Sağlık Bakanlığı bürokratlarıdır. Bu durumda inşaat durma noktasına gelmiş, maliyetler fırlamaya başlamış, dev bir sağlık hizmetinin hayata geçirilmesi ciddi bir şekilde geciktirilmiştir” dedi.

dortlu
Denizli Şehir Hastanesi İnşaatı Durma Noktasına Geldi... 6

9 ŞİDDETİNDE DEPREME DAYANACAK, DENİLMİŞTİ…

Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’ndeki geniş bir yerleşkeye kurulan ve 1000 yatak kapasiteli olacak olan hastanenin, 420 yataklı genel bölümü, 300 yataklı kadın doğum ve çocuk bölümü, 100 yataklı onkoloji bölümü, 100 yataklı kalp ve damar cerrahisi bölümü ile 80 yataklı psikiyatri bölümü olması planlanırken, Uluslararası kalitede bir sağlık kampüsü olarak hizmet verecek olan Denizli Şehir Hastanesi’nin temel atma töreninde konuşan yetkililer,   1048 tane Türkiye’de nadir yapılarda devreye sokulan deprem izalatörü kullanılacağını, bu İzalatörler sayesinde 9 büyüklüğünde deprem olsa dahi ameliyatların devam edeceğini söylemişlerdi.

AK PARTİLİ VEKİL TİN, BAKAN KOCA İLE GÖRÜŞTÜ…

tin bakan

Öte yandan, ciddi mağduriyetler yaşayan müteahhit firma yetkililerinin, durumu vahametini siyasilere aktardığı, bundan rahatsızlık duyan Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’in ise durumu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ileterek, sıkıntının çözülmesi ve sürecin hızlandırılması için yardımcı olmasını istediği bildirildi.

Vekil Şahin Tin’in,  Bakan Koca ile birlikte çektirdiği bir fotoğrafı sosyal medya adresine koyarak, altına da “inşası süren Denizli Şehir Hastanesi’ndeki son durumu ele aldık. Sürecin hızlandırılmasını talep ettik” şeklinde yazdığı görüldü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir