• Güncelleme: 13:36:48 - 21 Haziran 2023
  • Yayınlama: 13:25:20 - 21 Haziran 2023

Denizli Valiliğinin suda boğulma olaylarının önlenmesine yönelik aldığı karar gereğince, baraj, göl ve sulama kanallarında yüzmek yasaklandı.

Mevsimsel faktörler sebebiyle havaların ısındığı yaz aylarında eğlenmek, dinlenmek, yüzmek, piknik yapmak, balık tutmak, spor yapmak gibi sebeplerle göl ve göletler, sulama kanalları, barajlar, akarsu yatakları ve havuzlar tercih edilmeye başlandı.

Bu alanlarda zaman zaman yaşanan ve can kayıplarına sebep olan boğulma olaylarının yüzme bilmenin beraberinde getirdiği özgüven duygusu, olumsuz hava koşullarında suya girilmesi, alkollü bir şekilde ya da yasaklı madde kullanarak suya girilmesi, iyi seviyede yüzme bilinmemesi, kayalıklardan düşme, zıpkınla balık avcılığında sığ su bayılmaları, su sporları faaliyetleri esnasında yaşanan kazalar gibi çeşitli nedenlerden kaynaklandığı görüldü.

Bu nedenle göl ve göletler, barajlar, sulama kanalları, akarsu yatakları ve havuzlarda yüzme faaliyetinin düzenlenmesi meydana gelebilecek boğulma olaylarının ve can kayıplarının önlenmesi açısından akarsu, göl, gölet, baraj, sel kapanı, regülatör, kanal, su birikintisi, su iletimi, deşarj, taşkından koruma veya sulama kanalı ve benzeri kamu veya özel şahıs işletmelerine ait tesislerde serinleme veya yüzme amaçlı suya girişlerin yasaklandı.

Denizli'de Baraj, Göl ve Kanallarda Yüzme Yasaklandı...
Denizli’de Baraj, Göl ve Kanallarda Yüzme Yasaklandı…

Su kaynaklarının çevresinde gerekli önlemlerin alınmasını da içeren valilik kararında, “Boğulma olaylarının yaşandığı göl, gölet, akarsu, su kanal vb. alanlarda suya girilmesinin can güvenliği açısından tehlike arz ettiğini belirten işaret ve ikaz levhaları konulacak ve bu alanlara yönelik ilave tedbirler planlanacaktır. İnsan sağlığı ve can güvenliği açısından yüzmeye uygun olmayan alanlar konusunda vatandaşların ve turistlerin bilgilendirilmesi amacıyla ilan panoları, otobüs durakları, otogar gibi yerlere uyarıcı afişler asılacak, bu afişler belli aralıklarla güncellenecektir.

Tesislerin çevresine insan geçişinin engellenmesi amacıyla fiziki güvenlik tedbirleri anılacaktır. Yüzme alanlarında devriye veya denetim faaliyeti icra eden kolluk/belediye personelince ilk yardım eğitimi verilecektir. Suda boğulma olayları sonrasında uygulanacak ilkyardım kurallarını ihtiva eden broşürleri İl Sağlık Müdürlüğünce hazırlanarak farkındalık oluşturmak üzere ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite öğrencileri ile turizm tesisleri ve su sporları işletmelerine dağıtılacaktır” denildi.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir