• Güncelleme: 13:16:58 - 18 Temmuz 2023
  • Yayınlama: 12:57:51 - 18 Temmuz 2023

ŞİFRE/HABER – Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde emekli olmak için dilekçe veren çok sayıda memur, emekli aylıklarına yapılan yetersiz zam ve alamadıkları seyyanen zamdan dolayı emeklilikten vazgeçti.

Hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı derken memurların emeklilik hayalleri başka bahara kaldı. Alım gücünün azalmasıyla birlikte memur ve emeklinin yaşam standartları günden güne azaldı.

Bir çok memur temmuz ayında emekli olmayı planlarken, emekliye yapılan yüzde 25’lik zam hayal kırıklığı yarattı. Emekli maaşıyla geçinemeyeceğini anlayan memur, emeklilikten vazgeçti.

Denizli'de PAÜ'lü Memurların Yarısına Yakını, Emekli Olmaktan Vazgeçti...

Pamukkale Üniversitesi’nde yaşananlar buna en güzel örneklerden biri. Emekliye yapılacak zamdan önce emeklilik kararı alan ve emeklilik dilekçesi veren yaklaşık 50 memur, kalan izinlerini kullanmak için izine ayrıldı. Bu süreçte emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapıldı ve seyyanen zamdan yararlanamadıkları netleşti. Üstüne bir de her gün gıdadan akaryakıta gelen zamlar eklendi.

Durum böyle olunca çalışırken aldığı maaş ile emekli olduğunda alacağı maaşı hesaplayan memur, aradaki farkın en az 10 bin lira olduğunu gördü.

Yarısı emeklilikten vazgeçti

Edinilen bilgiye göre, PAÜ’de yaklaşık 50 memurun emeklilik için dilekçe verdiği, bunlardan yarısının yaşanan son gelişmelerden sonra emeklilikten vazgeçtiği öğrenildi.

Denizli'de PAÜ'lü Memurların Yarısına Yakını, Emekli Olmaktan Vazgeçti...
Denizli’de PAÜ’lü Memurların Yarısına Yakını, Emekli Olmaktan Vazgeçti…

Sonuç olarak; emekli aylıklarına yapılan yetersiz zam, seyyanen zammın emeklilere yansımaması, hayat pahalılığı, alım gücünün azalması derken emekli maaşıyla geçinmenin mümkün olmadığı, emeklilik hayali kuranların ise hayal kurmaya bir süre daha devam edecekleri görülüyor.

Olan yıllık izinlerini emeklilik hayaliyle tek seferde kullanan memurlara oldu. Emeklilikten vazgeçen memurların yıl boyunca yıllık izin hakkı kalmadı.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir