• Güncelleme: 21:09:16 - 22 Haziran 2023
  • Yayınlama: 20:32:29 - 22 Haziran 2023

ŞİFRE/HABER– Sadece Denizli’nin değil, Türkiye’nin önde gelen mobilya firmalarından biri olan Yonga Mobilya Fabrikasında Mayıs ayı başında başlayan grevi, sendika ile işveren arasında mekik dokuyan Denizli Sanayi Odası Başkanlığı, Türk-İş Temsilciliği ile bazı sanayici meclis üyelerinin yoğun çabaları ile sona erdirildi.

AĞAÇ-İŞ SENDİKASINA BAĞLI İŞÇİLER GREVE GİTMİŞTİ…

Türk-İş’e bağlı Ağaç-İş Sendikası ile Yonga Mobilya arasında süren toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamayınca, sendika grev kararı almış, 250 işçinin çalıştığı fabrikaya grev pankartı asılarak süreç başlamıştı.

Grev çadırı önünde açıklama yapan Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Mürsel Taşci, aylarca süren toplu iş sözleşmesi görüşmesinde sendikanın yüzde 30 zam talebine karşılık patronun yüzde 18 teklif verdiğini ve anlaşma sağlanamadığı için greve çıktıklarını duyurmuştu.

Denizli’deki Grevi, Türkiye’ye Örnek Bir Çaba Sona Erdirdi…
İLK HABERİ OKUMAK İÇİN, YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

YOĞUN ÇABALAR SONUÇ VERMEMİŞTİ…

Yaklaşık 45 gündür süren Yonga Mobilya Grevi, işveren ve sendika temsilcileri arasında yaşanan yoğun trafiğe rağmen ne yazık ki bir türlü sonuca bağlanamadı.

tolga varliker 1
TOLGA VARLIKER/DSO ÜYESİ

Hatta yer yer karşılıklı suçlamalarla ortamın gerildiği günlerde medyaya yansıdı ve umutsuz bir grev süreci bu şekilde belirsizliğe gömüldü.

İLK ÖNCE MECLİS ÜYESİ GÜNDEME GETİRDİ…

Anlaşmazlık sürecinin giderek çıkmaza girmesi üzerine, başta Türk-iş Denizli Temsilcisi Yakup Çetin olmak üzere, bazı sendika yetkilileri Sanayici Meclis Üyesi Tolga Varlıker’e konuyu ilettiler.

Bunun üzerine Tekstilci Sanayici Tolga Varlıker, ilk meclis toplantısında konuyu meclis kürsüsünden gündeme getirerek “ Bizler, sanayici olarak işçi kardeşlerimizle bir aileyiz. Grevin uzaması hem işçilerimize hem de işveren kurumlara sıkıntı yaratıyor. Arabulucu olarak katkımız olabilir” diye düşüncelerini iletti.

VE TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR GELİŞME YAŞANDI…

Sanayici Meclis Üyesi Tolga Varlıker’in konuşması, meclis üyeleri tarafından olumlu karşılanırken, Denizli Sanayi Odası Başkanı (DSO) Selim Kasapoğlu konuyla yakından ilgileneceğini belirtti.

Denizli’deki Grevi, Türkiye’ye Örnek Bir Çaba Sona Erdirdi…
SELİM KASAPOĞLU/DSO BAŞKANI

Hiç ara vermeden Yonga Mobilya ve sendika yetkilileriyle, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görüşme trafiği başlatan DSO Başkanı Kasapoğlu, “Nihayetinde karşılıklı her iki taraf da özveride bulunarak anlaşma sağlandı. Hem işverenimiz hem de işçilerimiz adına çok mutluyuz. Birçok kesimden tebrik telefonları aldık. Denizli’ye de bu yakışır. İnşallah Türkiye’ye de örnek oluruz” diye konuştu.

TÜRK-İŞ TEMSİLCİSİ ÇETİN: ÖRNEK BİR ÇABA GÖSTERİLDİ, TEŞEKKÜRLER…

Öte yandan, DSO Başkanı Kasapoğlu ve Varlıker başta olmak üzere, birçok sanayi odası üyesi iş insanının kendilerine çok ciddi destek verdiklerini belirten Türk-İş Denizli Temsilcisi Yakup Çetin ise süreci şu şekilde anlattı:

Denizli’deki Grevi, Türkiye’ye Örnek Bir Çaba Sona Erdirdi…
YAKUP ÇETİN/ TÜRK-İŞ TEMSİLCİSİ

“Ne kadar çaba gösterdiysek sendika ve işveren yetkilileri anlaşmaya varamadı. Bunun üzerine konuyu sanayici DSO meclis üyesi Tolga Bey’e ilettik. O da mecliste dile getirdi. DSO Başkanı Selim Kasapoğlu çok ilgi gösterdi ve emek harcadı. Bu çabalar nedeniyle de dün akşam itibarıyla grevi sonlandırmış olduk. Emeğe geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”

YONGA MOBİLYA A.Ş AÇIKLAMA YAPTI…

Diğer taraftan Yonga Mobilya A.Ş yetkilileri tarafından grevin bittiğine dair resmi açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

”Şirketimizin istihdam ettiği sendikalı personelle ilgili Türk Ağaç İş Sendikası ile yeniden 2 yıllık dönem için (01.01.2023 – 31.12.2024) sözleşme yapmak üzere devam eden görüşmeler neticesinde 22.06.2023 tarihi itibariyle anlaşma sağlanmış olup,  09.05.2023 tarihinden beri sendikalı çalışanların sürdürdüğü grev sona ermiştir. Grev kararının sona ermesiyle şirketimizin Pamukkale/Denizli adresinde yer alan üretim tesisinde 03.07.2023 tarih 08.00 itibariyle yeniden imalat faaliyetlerine başlanacaktır.”

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir