• Güncelleme: 18:42:33 - 20 Mart 2022
  • Yayınlama: 18:42:32 - 20 Mart 2022

Dünya Su Günü kutlamaları Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği (EMARCEB) ile Büyük Menderes İnsiyatifi’ni bir araya getiriyor. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’in ev sahipliğinde gerçekleşecek buluşmada ortak basın açıklaması yapılacak, Büyük Menderes’in kirliliğine dikkat çekilecek, Denizli’den Dünyaya su kaynaklarının korunması için çağrıda bulunacaklar.

SORUMLULAR GÖREVE DAVET EDİLECEK…

22 Mart Dünya Su Günü buluşmasında; Büyük Menderes havzası için yıllardır mücadele eden çevreci kuruluşların çatı örgütü Büyük Menderes İnsiyatifi ile Dünya Doğa ve Doğa Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) üyesi olan Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’ni bir araya gelecek. Birliğin üyelerinden Bozkurt Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan buluşmanın amacı; karar alıcıları ve kararı uygulayıcıları görev ve sorumluluğa davet etmek. Basın açıklaması için Menderes Havzası seçildi. Pınarkent yakınlarında su kaynaklarının başında yapılacak ortak basın açıklamasında, taraflar Menderes Nehri’ne dikkat çekecek. Denizli’den Dünyaya su kaynaklarının korunmasını için seslenecek.

WhatsApp Image 2022 03 20 at 17.43.21
Denizli’den Dünyaya Seslenecekler… 3

BAŞKAN VE ENCÜMEN ÜYELERİ KATILACAK…

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nden (EMARCEB) ortak  basın açıklamasına şu isimler katılacak: Birlik Başkanı Selman Hasan Arslan, encümen üyeleri; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Büyükçekmece Belediye. Meclis Üyesi Coşkun Tanış, Burhaniye Belediye Meclis Üyesi E. Oya Özarkon ve Küçükkuyu Belediye Meclis Üyesi Selçuk Şahin ve Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik. Ortak basın metninde, stratejik hale gelen su kaynaklarının korunması, içme ve kullanma sularının kullanılmasına yönelik yapılması gereken 15 maddelik bir deklarasyon kamuoyuyla paylaşılacak.

EGE VE MARMARA ÇEVRE BELEDİYELER BİRLİĞİ (EMARCEB) NEDİR?

2008 yılında Çevreci Belediyeler Birliği adıyla kurulan, 2016’de faaliyet alanını genişleterek Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği adını alan EMARCEB, Dünya Doğa ve Doğa Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) üyesi. Birliğin kuruluş amacı şöyle: Ege-Marmara Bölgelerinde iklim değişikliğinin yaratmış olduğu çevre sorunlarının önüne geçilmesi ve çevrenin korunması, üye belediyeler arasında iş birliğinin geliştirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşılması, çevreye duyarlı, demokratik, katılımcı, saydam, hesap verebilir, hizmette verimlilik ve kaliteyi esas alan yerel yönetim anlayışının yerleştirilmesi.

EMARCEB içinde üye 45 Belediye bulunuyor. Denizli’den Bozkurt ve Babadağ var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir