• Güncelleme: 17:57:23 - 10 Temmuz 2023
  • Yayınlama: 17:37:24 - 10 Temmuz 2023

ŞİFRE/HABER – Denizlili, 19 yaşındaki süresiz özürlü raporlu Nursela’nın babası Mehmet Emin Yıkım, resmi kurumlarla ilgili en ufak bir işlem ihtiyacında bile, yeniden rapor istenmesine ve daha önce ücretsiz olan birçok hizmetin paralı hale dönüşmesine tepki gösterdi.

KIZIM BÜYÜDÜ, ARTIK İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ…

Kızının ömür boyu iyileşmesi mümkün olmayan sürekli raporlu özel bir çocuk olduğunu ve farklı kurumlardan gelen talepler üzerine yeniden rapor almak zorunda kalmasına anlam veremediğini belirten baba Mehmet Emin Yıkım “ Kızım küçükken kucağımda hastane hastane, doktor doktor dolaşıp heyet raporu alabiliyordum. Ama şimdi 19 yaşına geldi. Ve kesinlikle sandalyeye oturmuyor” diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

Denizlili Babanın Feryadı: Raporumuz Olduğu Halde, Ömrümüz Hastanelerde Geçiyor…
Denizlili Babanın Feryadı: Raporumuz Olduğu Halde, Ömrümüz Hastanelerde Geçiyor…

“Durum böyle olunca da, özel sedye üzerinde, onunla birlikte oturuyor, sağlık görevlilerinin yardımıyla saatlerce heyet raporu almak için dolaşıyoruz. Bu gerçekten bizim gibi aileler ve aynı durumda olan özel çocuklar için büyük bir eziyet.

Halbuki elimizdeki rapor süresiz. Buna rağmen mahkemeler, sosyal güvenlik kurumları ve bunun gibi farklı resmi kurumlar, yeniden rapor talebinde bulunması eziyetten başka bir şey değil. Burada sorun hastanelerden ve doktorlarımızdan kaynaklanmıyor. Bu durumda, bizi yöneten yetkililerin, bu konuda kesin çözüme yönelik girişimlerde bulunmasını bekliyoruz.”

SON ZAMANLARDA ESKİYE DÖNMEYE BAŞLADIK…

Ayrıca, uzun zamandan beri kendileri gibi özel çocukları bulunan ailelerin, sağlık hizmeti alırken herhangi bir ücret ödemediğini; ama son birkaç yıldır bazı hizmetler sonrası tedavi ve ilaç ücreti talep edildiğini önemle vurgulayan Özel Çocuk Nursela’nın babası Mehmet Emin Yıkım, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Gerçekten her fırsatta hastanelerde, bizim gibi engelli raporlu hastaların tedavilerinden kesinlikle ücret alınmayacağının söylenmesine rağmen, son yıllarda durum eskiye döndü. Bunun dışında raporlu mama ve bez ihtiyaçlarımızda, taleplerimizin çok altına düştü. Lütfen birileri, bizim sesimizi duysun artık.”

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir