• Güncelleme: 14:22:57 - 13 Ağustos 2023
  • Yayınlama: 13:53:14 - 13 Ağustos 2023

Denizli’de Ünlü Eğitimci Ali Kurt, eğitim ve öğretimin ‘Açık Öğretim’ adı altında uzaktan ve online eğitim gibi bir sisteme doğru evrilmesine tepki gösterdi.

Türkiye’de belli bir kesimin eğitim sistemini uzaktan ve online eğitime doğru ittiğini belirten Denizlili Ünlü Matematik Öğretmeni Ali Kurt, “Eğitimin açığı olmaz. Açık Lise yeniden kanunla düzenlenmelidir” dedi.

Kurt, “Örgün Eğitim ve Öğretim Vazgeçilmezdir”
Örgün eğitim sisteminin tüm dünyada ve ülkemizde en yaygın eğitim sistemi olduğunu belirten Denizlili Ünlü Matematik Öğretmeni Ali Kurt, “Hayal gücünü ortaya koyarak zihni özgürleştiren, insanın kendine saygı duymasını sağlayan en önemli faktör eğitimdir.

Bireylerin hayata adım atmadan, iş ve meslek kollarında çalışmaya başlamadan evvel okul veya okul niteliği taşıyan tüm yerlerde, genel ve özel bilgilerle yetişmeleri amacıyla kanunlara göre düzenlenen ama en önemlisi uzman kişilerin rehberliğinde olan eğitim, formal eğitimdir.

ali kurt 1
Denizlili Eğitim Uzmanı Ali Kurt: Eğitimin Açığı Olmaz…

Örgün eğitim sistemi belirli yaş gruplarını kategorize ederek tüm dünyada ve ülkemizde en yaygın eğitim sistemidir. Sistemin en vazgeçilemez olduğunun kanıtı ise tartışmasız pandemidir. “PANDEMİ ” eğitime büyük bir darbe vurmuştur. Bunu ileride daha çok hissedeceğimiz aşikardır. İnsan sosyal bir varlıktır. Bu sebeple hem yetişkin dünyasına hazırlanması hem de toplumun devamı için paylaşma becerisi kazanması oldukça önemlidir. İşte bu noktada ‘okul’ vardır. Bu nedenle örgün eğitim ve öğretim vazgeçilmezdir” dedi.

Kurt, “Eğitim Kurumlarının Açık Liseyi Teşvik Etmesi Kabul Edilemez”
Eğitim ve öğretimin “Açık Öğretim “adı altında uzaktan eğitim, online eğitim gibi sistemlere doğru evrilme çabasının belirli bir kesim tarafından sürdürüldüğünü belirten Kurt, “Bu durum bir eğitim ayıbıdır. Derhal terk edilmelidir. Hali hazırda birçok eğitim kurumunun Açık Liseyi teşvik etmesi kabul edilemez. Günümüzde çocuk ve ergen bireylerin internete olan bağımlılığından uzaklaşmada,
toplumda iletişim kurmakta zorluk çeken öğrencilerin, çalıştığı bilgileri aktaramayan bir nesil
olmasının önüne geçmek için öğretmen vardır.

Denizlili Eğitim Uzmanı Ali Kurt: Eğitimin Açığı Olmaz...

Çünkü birçok öğretmen sadece bilgi değil, iletişim duyularına da hitap eder. Bireyin; toplumda geleceğe ışık tutan, ilim ve fen ilkelerine dayanarak kendine ve milletine yararlı olacak şekilde yetişmesinin diğer bir sebebi ise akranlarıyla birlikte olmaktır. Çocuklarımızın Açık Lise, Açık Ortaokul, Açık İlkokul gibi örgün eğitimin dışına itilmesini Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine vurulmuş bir darbe olarak görüyor ve üzülüyorum. Bu yüzden Açık İlkokul, Açık Ortaokul, Açık Lise eğitim ve öğretim sistemlerinin yasalarla yeniden düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Öğretmen ve öğrenci bir bütündür. Eğitimin açığı olmaz. Açık Liseye geçit verilmemeli” ifadelerini kullandı.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir