• Güncelleme: 12:14:11 - 9 Temmuz 2020
  • Yayınlama: 12:14:11 - 9 Temmuz 2020

FETÖ firarisi işadamları, Amerika’da birbirlerini ellemeye başladılar. Denizlili Fetöcü firari işadamı, bir dönem Denizli İşadamları Derneği’nin (DİAD) başkanlığını yapan Erdem Aydın’ın, iki arkadaşıyla birlikte kurdukları Star Chain adlı firma aracılığıyla, içlerinde FETÖ firarisi olan eski futbolcu Hakan Şükür’de olmak üzere, birçok Fetöcü işadamının parasını alıp, ondan sonra da iflaslarını ilan ettikleri öğrenildi.

DİAD1
ERDEM AYDIN

FETÖ firarisi eski futbolcu Hakan Şükür, daha önce örgüt tarafından dolandırıldığını söylemişti. Askeri darbe yapmaya kalkışan; adı kumpaslar, soru çalmalar, cinayetler, cinsel içerikli şantaj kasetleriyle anılan FETÖ’nün üyeleri de, yaptıkları açıklamada Hakan Şükür başta olmak üzere kendi aralarında dolandırıldıklarını doğrulamıştı.

İşte, Amerika’ya kaçan, cebini himmet paralarıyla dolduran kaçak işadamlarını şirket kurarak dolandıran ekibin başında da, Denizlili Fetöcü firari işadamı, bir dönem Denizli İşadamları Derneği (DİAD) ın başkanlığını yapan Erdem Aydın olduğu  ileri sürüldü.

Ekran Resmi 2020 07 04 14.20.54

Kapatılan Zaman gazetesinin muhabiri Ahmed Dönmez’in, kişisel internet sitesi için kaleme aldığı makalede ABD, İngiltere, Almanya ve Polonya’da birçok kişinin örgüt içinde güvendiği şahıslarca dolandırıldığını belirtti. Makaleye göre yurt dışına kaçanların, güvendikleri örgüt üyeleri tarafından ortak bulma, iş kurma ve yatırım yapma gibi vaatlerle kandırılarak paraları ellerinden alındı. Dolandırma olayının Amerika ayığının başında ise Denizlili firari işadamı Erdem Aydın’ın bulunduğunu belirti.

HAKAN ŞÜKÜR İTİRAF ETMİŞTİ

33

Firari eski futbolcu Hakan Şükür de paylaştığı videoda “Amerika’da yaşarken çok güvendiğiniz arkadaşlarınızla dolandırılmaya varan şeyler yaşadım ben. Bunun ismi onlar adına dolandırma mı? Onlar ticaret diyorlar, ben dolandırma diyorum. Yani bir işi bilmemek veya bir işin sıkıştığı anda parasını kullanmak dolandırıcılıktır” diyerek ifşa ettiği durumun, örgütün tümüne yayıldığı görülmüş oldu.

HER ŞEY ERDEM AYDIN’IN KONTROLÜNDE…

Firari gazeteci Ahmet Dönmez’in makalesinde, daha önce Denizli İşadamları Derneği(DİAD) Başkanlığı yapmış olan işadamı Erdem Aydın’ın, olayların ilk patlak vermesinin ardından şirketten ayrıldığını ve yerine Ömer Casurluk isminde birinin CEO olduğunu, Casurluk’un, mahkemeye sunduğu beyanda ise, Erdem Aydın’ı gelecekteki herhangi bir Captain D’s franchise’ında potansiyel bir iş ortağı olarak tanımladığını ileri sürdü.

Firari Fetöcü Gazeteci Ahmet Dönmez, uzun makalesinde, mağdurların tepkilerine de yer veriyor. Bunlardan birkaçı şöyle:

AHMET DÖNMEZ

HİMMET PARASINI HESABINA GEÇİRDİLER…

Drhaydarbleda adlı kullanıcı da yaşananların sistematik olduğuna işaret etti. Hasan Çaylı adlı başka kullanıcı ise “darbe öncesi yıllarca himmet parasını hesabına geçirenler” ve “cami veya başka işler için cemaatin parasını alanlar” olduğunu, firari Ekrem Dumanlı’nın bir anahtarlığa nasıl 750 dolar veya bir kaleme bin 500 dolar verebildiğini sordu.

KAÇAKÇILIKTAN KAR ALIYORLAR

Örgüt içi dolandırıcılığın, sadece iş kurma vaadiyle sınırlı olmadığı da belirtiliyor. Sosyal medya mesajlarında, yurt dışına kaçmak isteyenlerden sahte pasaport için para alıp ortadan kaybolanlar, insan kaçakçılığı üzerinden kar elde edenler ve Yunanistan’a kaçan örgüt üyelerine evleri asıl bedellerinden daha pahalıya kiralayanların bulunduğu da kaydedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...