• Güncelleme: 16:29:49 - 2 Nisan 2023
  • Yayınlama: 16:27:46 - 2 Nisan 2023

SEVAL UYSAL/HABER

Denizli Mimarlar Odası mimar milletvekili aday adaylarını forumda bir araya getirdi. Üç mimar aday adayının katıldığı forumun ortak vurgusu ‘umut’ oldu.

Mimarlar Odası hafta sonunda mimar milletvekili aday adaylarını konuk etti. “Aday adaylarımız yanıtlıyor “ başlığı altında yapılan foruma; İyi Parti aday adayı İbrahim Şenel, CHP aday adayı  Arif Balkanay, Deva Partisi aday adayı Mehmet Emin Tuğrul katıldı. MHP aday adayı Leman Kalkan bir işini gerekçe göstererek katılmadı.

“Cumhuriyetimizin yeni yüzyılı ve ülkemizin yeniden imarında meslektaşlarımız nasıl fark yaratacak” başlıklı forum İki bölüm halinde yapıldı. Moderatörlüğünü Mimarlar Odası Başkanı Özlem Durdu Kabel yaptı.

Birinci turda adaylar yapmak istediklerini anlattı, ikinci turda seyircilerden gelen sorular yanıtlandı.

Denizlili Mimarlar, Türkiye’nin Yeniden İnşa Sürecinin İçinde Olmak İstiyorlar…
Denizlili Mimarlar, Türkiye’nin Yeniden İnşa Sürecinin İçinde Olmak İstiyorlar…

BALKANAY: “BİLGİ TOPLUMUNU ESKİ DÜNYA DÜZENİ İLE YÖNETEMEZSİNİZ”

CHP Milletvekili aday adayı mimar Arif Balkanay aday olmasında depremin rolünün büyük olduğunu belirterek, elini taşın altına sokmak istediğini söyledi. Depremin ülkeyi enkaz altında bıraktığını, artık işin ehline verilmesi gerektiğini kaydeden Balkanay “Acil olarak imar kanunu, ihale kanunu, belediye kanununlarının değişmesi gerekiyor. Bütün bunların bilgi toplumuna uyarlanması gerekiyor. Bilgi toplumunu, eski dünya düzeni ile yönetemezsiniz. Hepimize iş düşüyor, içimizdeki öfkeyi pozitif bir geleceğe dönüştürmemiz şart” dedi. Balkanay Denizli için bölgesel kalkınma modeli üzerinde kültür ve turizm odaklı bir çalışma yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.  

ŞENEL: “SİZE SÖZ VERİYORUM MESLEK ODALARI O MASADA OLACAK”

İyi parti aday adayı mimar İbrahim Şenel’de konuşmasında aday olma kararının altında yatan nedenin deprem ve büyük yıkım olduğunu belirterek, Türkiye’nin yeniden inşa sürecinin başlayacağını ve seçildiği takdirde bu inşa sürecinde meslek odalarının o masada yer alması için çalışacağını söyledi.

Denizlili Mimarlar, Türkiye’nin Yeniden İnşa Sürecinin İçinde Olmak İstiyorlar…
Denizlili Mimarlar, Türkiye’nin Yeniden İnşa Sürecinin İçinde Olmak İstiyorlar…

Şenel şöyle konuştu: “Seçimden sonra oluşacak Meclis’in kurucu meclis olduğu konusunda hemfikirim. Türkiye yeniden inşa edilecek, Türkiye’nin yapısal değişiminden önce bakışın değişmesi gerekiyor. Artık bir yerlere teknik insanların elinin değmesi gerekiyor. Türkiye’nin yeni baştan inşa sürecinde mimar adaylarına çok önemli görevler düşüyor. Seçildiğim takdirde, meslek odalarının bu süreç içinde olması için elimden geleni yapacağımı taahhüt ediyorum” dedi. Şenel ayrıca Denizli’nin çok ihtiyacı olan tarım ve turizm anayasasının hazırlanması için yerel yönetimlerle birlikte çalışacağını söyledi.

TUĞRUL:”GENÇLERİN GÜVENE İHTİYACI VAR”

Deva Partisi aday adayı Mehmet Emir Tuğrul ise, öncelikle gençlere gelecek umudu vermek istediğini, umutsuzluğun ülkenin üstüne bir karabasan gibi çöktüğünü söyledi.

Tuğrul”Gençleri, insanları hayata bağlamak gerekiyor. Umutsuz olan gençler, gençlerle ilgili sıkıntıları çözmemiz şart. TBMM sorunları yaratan değil, sorunları çözen insanlar lazım”

İkinci turda seyircilerin sorularına geçildi. Foruma mimarlar, vatandaşlar ve Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’te katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir