• Güncelleme: 13:14:59 - 8 Eylül 2023
  • Yayınlama: 13:07:54 - 8 Eylül 2023

Denizli‘nin Buldan İlçesinde yetişen dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzümlerini sıcak ve yağışlardan korumak isteyen üreticiler, arazilerini beyaz örtülerle kapladı.

Buldan’ın dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzümlerinin yetiştiği bağlar, beyaz örtülerle kaplandı. Ürünlerini he sıcak hem de son günlerde etkili olan yağışlara karşı korumak isteyen üreticiler, bu sayesi üzümün dayanıklılığını da artırmış oldu.

Denizlili Üzüm Üreticileri, Çareyi Boydan Boya Örtüyle Kapatmakta Buldular...
DENİZLİ BULDAN’IN DÜNYACA ÜNLÜ ÇEKİRDEKSİZ SULTANİYE ÜZÜMLERİNİ SICAK VE YAĞIŞLARDAN KORUMAK İSTEYEN ÜRETİCİLER, ARAZİLERİNİ BEYAZ ÖRTÜLERLE KAPLANDI…

Buldan’ın Yenicekent, Oğuz, Doğan, Bölmekaya ve Mahmutlu mahallelerinde yetişen çekirdeksiz Sultaniye üzümlerini kış şartlarına hazırladıklarını dile getiren üretici Hasan Demir, “Örtünün bize ilave maliyeti oluyor ancak üzümlerimizi aşırı yağışlardan ve sıcak havalardan korumak için bunu yapmak zorundayız. Aksi halde üzümde çatlamalar meydana geliyor.

Bu durumda üzümler bozulabiliyor. Ayrıca üzümler bu şekilde daha fazla dayanıyor. Zaten bu yıl asmalarda görülen mildiyö hastalığından dolayı ürün az. Bizlerde bağlarımızdaki ürünümüzü koruma altına almak zorundayız” dedi.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir