• Güncelleme: 12:23:18 - 4 Ekim 2023
  • Yayınlama: 21:01:44 - 3 Ekim 2023

15-19 Ağustos 2022 tarihleri arasında Denizli‘nin Babadağ ilçesinde çekimleri yapılan, senaristliğini ve yönetmenliğini Denizli’nin sevilen iş insanlarından Arif Gören’in kızı, Denizli’nin öz evladı Sündüs Gören’in yaptığı CANSUYU filmi, 30 Eylül-7 Ekim 2023 tarihleri arasında İtalya’da düzenlenen 12.Visioni Corte Uluslararası Kısa Film Festivalinde 2 bin 500 film içerisinden ilk 100’e, kendi kategorisinde de 10 film içerisine girme başarısı gösterdi.

7 Ekim’e kadar sonuçların belirleneceği 2.Visioni Corte Uluslararası Kısa Film Festivali’nde önemli başarılara imza atması beklenen Cansuyu isimli kısa filmin yönetmeni Sündüs Gören, mail aracılığıyla Denizli’ye ve Babadağ’a kısa bir mesaj göndererek “Babadağımızı, Denizlimizi ve Türkiyemizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi ve edeceğimizi düşünüyoruz. Film çekiminde göstermiş oldukları desteklerinden dolayı tüm sponsorlarımıza, Babadağ ve Denizli halkına teşekkür ekibim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Denizlili Yönetmen Gören, İtalya'da Binlerce Film Arasından Finale Kalmayı Başardı...
Denizlili Yönetmen Gören, İtalya’da Binlerce Film Arasından Finale Kalmayı Başardı…

Denizli’nin Babadağ İlçesi nüfusuna kayıtlı olan, İş İnsanı Arif Gören’in kızı olan yönetmen Sündüs Gören, Babadağ İlçesinin tanıtımı için “CAN SUYU” filminin çekimlerini Babadağ’da yaptı., Güliz Gençoğlu, Deniz Hamzaoğlu, Umut Karadağ ve Zeynep Kacar’ın oynadığı “CAN SUYU” festivalin dünya prömiyerini gerçekleştirecek ve Türkiye’yi temsil edecek tek Türk filmi olacak. Bu büyük başarı, aynı zamanda Babadağ’ın ve Denizli’nin de uluslararası platformda tanıtılmasını sağlayacak.

649c096e8b8ce

Bu önemli etkinlikte yer almanın gururunu yaşayan yönetmen Sündüs Gören CAN SUYU filminin ekibi, sponsorlarına, oyuncularına, set ekibine ve Babadağ halkına destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yönetmen Gören; CAN SUYU filmi, Babadağ’ın doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini anlatan gerçek ve yaşanmış bir hikayeye sahip olduğunu ve İtalya’da düzenlenecek olan festivalde, uluslararası sinema dünyasının dikkatini çekmeyi hedefliyor ve Türk sinemasının kalitesini bir kez daha kanıtlamayı amaçlıyor. Film festivalinde CAN SUYU’nun başarısını takip etmek ve Türkiye’yi gururla temsil etmesine tanıklık etmek için sinemaseverler heyecanla beklemektedir” dedi.

649c09b517fdf

Sündüs Gören’in “Water of Life” (CAN SUYU) Adlı Filmi, Babadağ’da Yaşanan Zorlu Mücadeleyi Anlatıyor
Denizli’nin Babadağ ilçesinde yaşayan Sema, eşi Osman ile birlikte hayatını sürdürmektedir. Ancak Sema ve Osman gibi birçok Babadağlı, heyelan nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalmaktadır.

Sema için bu ev, ölen annesiyle olan bağlarına dair birçok anıyı içinde barındırmaktadır. Bu duygusal bağ nedeniyle, Sema bu yerden ayrılmakta zorlanmaktadır. Öte yandan, Osman, konut kompleksinde yeni dairelerin dağıtıldığı bir bölgede yaşamaya gitmek istemektedir. Bu taşınma aynı zamanda onların sosyal durumunu da iyileştirecektir. Sema, iklim değişikliğinin neden olduğu baskı ile annesiyle olan bağlantısı arasında bocalamaktadır.

649c0c9846873

Yönetmenin Biyografisi:

Sündüs Gören, 1987 yılında Denizli’de doğdu. 2011 yılında Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi – Sinema ve Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. 2010 yılından itibaren televizyon programları, reklamlar, diziler ve uzun metrajlı filmlerde yardımcı yönetmen olarak çalışmaktadır. “Water of Life” (Can Suyu), kendisinin yazıp yönettiği ilk kısa filmidir.

Sema’nın içinde bulunduğu zorlu mücadeleyi anlatan “Water of Life” (Can Suyu) adlı film, Babadağ’da yaşanan gerçekliklere dikkat çekmekte ve duygusal bir hikaye sunmaktadır. Film, Sündüs Gören’in yetenekli yönetmenlik becerilerini sergilediği bir yapıt olarak ön plana çıkmaktadır.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir