• Güncelleme: 17:49:46 - 21 Haziran 2023
  • Yayınlama: 17:45:03 - 21 Haziran 2023

SEVAL UYSAL/ ŞİFRE HABER

Büyükşehir Belediyesi Denizli Afet Master Planı için düğmeye bastı. Denizli Afet Master Planı İstanbul merkezli Kentsel Yenileme Merkezi (KEYM) tarafından hazırlanacak.

Bir yıl içinde bitirilmesi hedeflenen plan için bugün yerel yönetimler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin bir araya geldiği “Afet Master Planı Bilgilendirme ve Anlama Toplantısı” yapıldı.  Deprem, sel, yangın gibi tüm afetleri kapsayacak olan planın hazırlık safhaları, ilin mevcut durumu, çalışma yöntemlerine dair bilgiler paylaşıldı.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Ağdağ, Mimarlar Odası Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel, İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Hakan Sönmez, AFAD ve AKUT’tan temsilciler, akademisyenler, kamu kurumları müdürleri, belediyelerin ilgili birimleri katıldı.

Denizli’nin Afet Master Planı İçin Düğmeye Basıldı…
Afet Master Planı İçin Düğmeye Basıldı…

ZEMİN ETÜTLERİ BÜYÜKŞEHİR’DE TOPLANMAYA BAŞLADI…

Başkan Osman Zolan Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar aldıkları tedbirler hakkında bilgi verdi. 19 ilçe belediyesinin inşaatlarda yaptığı zemin etütlerini Denizli Büyükşehir Belediyesinde toplamaya başladıklarını anlatan Başkan Zolan şöyle konuştu:

“Bilimin ışığında birçok çalışmayla kendimizi geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Tüm tehlikelere karşı dirençli bir ilimiz olsun istiyoruz. Profesyonel ve katılımcı bir şekilde Denizli Afet Master Planı yapmaya karar verdik. Burada ülkemizde birçok çalışma yapmış ve bu işin uzmanı çok değerli hocalarımız var. Denizli’miz için de gayret gösterecekler. Şimdiden kendilerine çok teşekkür ediyorum. Burada sadece hocalarımızın katılımı da yeterli olamayacaktır. İlimizin tüm kurumları, belediyeler, meslek odaları ve tüm kuruluşlar bu işin içinde yer alsın, gördükleri riskleri aktarsın, fikirlerini ortaya koysun istiyoruz. Bugünkü toplantıyla genel çerçeveyi çiziyoruz. Bundan sonraki toplantılarımızın tüm İlimizi detaylarıyla tanıyacağımız bir boyutta olmasını arzu ediyorum.”

Denizli’nin Afet Master Planı İçin Düğmeye Basıldı…
Denizli’nin Afet Master Planı İçin Düğmeye Basıldı… 5

BİLİM İNSANLARI DENİZLİ’Yİ KONUŞTU …

Konuşmaların ardından Kentsel Yenileme Merkezi’nden Master Plan Yöneticisi Elif Esra Şahin, Denizli Afet Master Planı proje içerik sunumuna geçti ve bilgilendirmelerde bulundu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Himmet Karaman “Afet Master Planı Kapsamında Bütüncül Yaklaşım Modeli”; Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan Sözbilir “Afet Geçmişi ve Mevcut Durum Değerlendirmesi”; PAÜ’den Doç. Dr. Barış Semiz “Zemin Yapısı ve Mevcut Durum Değerlendirmesi” ve Kentsel Strateji Kurucusu Ali Faruk Göksu ise “Belirsizlikler ve Beklentiler Dengesinde Afet Master Planı Yaklaşımı” adlı sunumlarını paylaştı. Sunumların ardından soru cevap yapıldı.

Denizli’nin Afet Master Planı İçin Düğmeye Basıldı…
Denizli’nin Afet Master Planı İçin Düğmeye Basıldı… 6

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN AKADEMİSYENLERİ BİLİM KURULU’NDA…

Her türlü tehlikeye karşı dirençli Denizli hedefi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Afet Master Planı 4 ayrı safhadan oluşacak, çalışma 1 yıl sürecek.
Çalışmaları yürütecek Türkiye’nin önde gelen bilim insanlarının içinde yer aldığı Denizli Afet Master Planı Bilim Kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

Prof. Dr. Mustafa Erdik (Boğaziçi Üniversitesi, Deprem Mühendisi)
Prof. Dr. Himmet Karaman (İstanbul Teknik Üniversitesi, Geomatik Mühendisi)
Prof. Dr. Hasan Sözbilir (Dokuz Eylül Üniversitesi, Jeoloji Mühendisi)
Prof. Dr. Halil Kumsar (Pamukkale Üniversitesi, Jeoloji Mühendisi)
Prof. Dr. Cevza Melek Kazezyılmaz Alhan (İstanbul Üniversitesi, İnşaat Mühendisi)
Doç. Dr. Hikmet İskender (İstanbul Teknik Üniversitesi, Afet Yönetim Uzmanı) Doç. Dr. Barış Semiz (Pamukkale Üniversitesi, Jeoloji Mühendisi)
Şehir Plancısı Ali Faruk Göksu (Ortadoğu Teknik Üniversitesi)

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir