• Güncelleme: 14:05:46 - 4 Eylül 2022
  • Yayınlama: 13:49:17 - 4 Eylül 2022

Memleket Partisi Denizli İl Başkanı Erhan Derici, Sivas Kongresi’nin ve Memleket Hareketinin yıldönümleri nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Derici mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

“Öncelikle, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yurdumuzu düşman işgalinden kurtarmak için topladığı Sivas Kongresinin 103. yıldönümünü en kalbi duygularla kutluyor, bağımsızlık uğruna emek vermiş tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle yad ediyorum. 

Sivas kongresi, milli kurtuluş mücadelemizde çok önemli bir yere sahiptir. Kongrede alınan kararlardan sadece “Manda ve himaye kabul edilemez!” maddesi bile dönemin şartlarında pek çok kişi tarafından uygulanması o dönem olanaksız olarak görülmüş bir maddedir. Çünkü  ortada bunu gerçekleştirebilecek, ne bir ordu, ne de maddi imkanlar söz konusudur. Millet, onlarca yıldır yenilgilerle sonuçlanan savaşlardan dolayı yılgın ve bıkkındır. Fakat o gün Sivas’ta toplanmış bir avuç insan ne zaman ve nasıl geleceğini bilmedikleri kurtuluşa sonuna kadar inanmışlar ve söz konusu vatansa gerisi teferruattır diye düşünmüşlerdir.

İşte, milletimiz için hayati öneme sahip olan 4 Eylül tarihi, partimizin oluşum sürecine de ilham kaynağı olmuş ve Memleket Hareketi’nin başlangıç tarihi olarak belirlenmiştir. 

erhan derici
ERHAN DERİCİ/MEMLEKET PARTİSİ İL BAŞKANI

Bundan tam iki yıl önce bugün Genel Başkanımız Sn.Muharrem İnce, toplumu iki kutuptan birini seçmeye zorlayan iç ve dış güçlere karşı Memleket Hareketi’ni Sivas’ta başlatmış ve hareketin kaderini vatandaşlarımızın yüreğine emanet etmiştir. 

Başladığı tarihten bu yana yüzünü Atatürk’e ve Cumhuriyete dönmüş geniş halk kitlelerinin büyük ilgisiyle karşılaşan Memleket Hareketi nihayetinde partileşerek Memleket Partisine dönüşmüştür.

Bizler tıpkı bundan 103 yıl önce “teslim olmayı” ya da “manda ve himayeyi” kabul etmeyi reddetmiş Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının gerçek takipçileri olarak, bugün her ikisi de birbirine tıpatıp benzeyen iki menfaat grubunu seçmeyi reddediyor ve halkımıza başka bir seçeneğin daha mümkün olabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Biz gücümüzü hem tarihten, hem de kalbi yurt sevgisinden başka bir şeyle atmayan aziz halkımızdan alıyoruz. İnanıyoruz, çalışıyoruz ve mutlaka başaracağız!”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir