• Güncelleme: 00:23:09 - 1 Mart 2024
  • Yayınlama: 13:43:21 - 10 Haziran 2020

9 Mart 2020 tarihinde resmi kuruluşunu tamamlayarak, siyaset arenasına çıkan Ali Babacan liderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Parti), tüm illerde olduğu gibi Denizli’de de, salgına rağmen il başkanı ve yönetimini belirlemek için yoğun bir çalışma yürütüyor.

DEVA Partisi’nin Kurucular Kurulu Üyesi olan, Denizli Belediyesi Eski Başkanlarından Ali Aygören’in de oğlu olan Oğuzhan Aygören, tüm ısrarlı sorularımıza rağmen, üzerinde durdukları isimleri açıklamadı. Oğuzhan Aygören, Denizli bölgesinde partinin çalışmasıyla ilgili süreci aktarmakla yetinirken, Şifre Haber olarak ulaştığımız kulis bilgilerine göre, Denizli’nin de çok yakından tanıdığı önemli isimlerle görüşüldüğü belirtildi.

deva partisi...
DEVA PARTİSİ DENİZLİ’DE SON DURUM… 5

İŞTE O İSİMLER…

İsim arayışını, kılı kırk yararak sürdüren DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Kaşıkoğlu başkanlığındaki 5 nolu komisyonun, Denizli’de birçok kişiden referanslar alarak, bazı isimlerle görüşmeler yaptığı gelen duyumlar arasında.

İşte bu isimler arasında, her seçim dönemi milletvekilliği veya büyükşehir belediye başkanlığı için partilerin yoğun ilgi gösterdiği, ama her defasında da nazikçe ‘siyaseti düşünmüyorum’ diyerek teklifleri geri çeviren Gökhan Tekstil’in sahibi Ahmet Gökşin, Mimar İbrahim Şenel, Sadık Grub’un patronlarından Oktay Mersin, EKPEN Tekstil’in sahibi Ahmet Yavuzçehre, DESİAD’ın Başkanı Okan Konyalıoğlu, DENİB Eski Başkanlarından Süleyman Kocasert, iş kadınları Melek Sözkesen ve Mukaddes Başkaya gibi, kendi alanlarında önemli başarılara imza atmış isimlerin yer aldığı iddia ediliyor.

Bu isimlerle görüşülüp görüşülmediği, görüşüldüyse de ne cevaplar alındığı konusunda kayda değer bilgiye ise henüz ulaşılmadı.

AYGÖREN: DENİZLİ’DEN YOĞUN BİR TALEP VAR…

DEVA Partisi’nin Kurucular Kurulu Üyesi Oğuzhan Aygören, Türkiye genelinde 80.000’i aşkın vatandaşın, bu harekete destek vermek için başvuruda bulunduğunu, görüşmelerin sürdürüldüğünü belirterek şöyle konuştu:

oğuzhan aygören
OĞUZHAN AYGÖREN

DEVA Partisinin kuruluş aşamasında ve özellikle kurulduktan sonra Parti’nin temel ilkelerini benimseyen 80.000’in üzerinde vatandaşımız bu harekete destek vermek için müracaatta bulunmuştur.

DEVA Partisi Genel Merkez yapılanma çalışmalarını tamamladıktan sonra, 81 ilde teşkilatlanma çalışmalarına 18 Komisyon aracılığıyla başlamıştır. Parti tüzüğümüze göre her ilde bir il başkanı ve iki kurucu üye belirlendikten sonra, il ve ilçe kurucu teşkilatları yapılandırılacak ve belirlenen takvim çerçevesinde il ve ilçe kongreleri yapılacaktır.

Denizli, Aydın, Muğla ve Uşak illerindeki teşkilatlanma çalışmalarından sorumlu olan 5 nolu komisyon, DEVA Partisi kurucular kurulu üyesi Metin Kaşıkoğlu başkanlığında bu illerimizden www.devapartisi.org.tr adresi üzerinden müracaatta bulunan isimlerle görüşmelerini sürdürmektedir. Ayrıca katkıda bulunmak isteyen vatandaşlarımız Sn. Kaşıkoğlu’nun metin.kasikoglu@devapartisi.org.tr adresine mesaj gönderebilirler.

deva logo

Denizli’de de üç kişilik il kurucu heyet üyeliği için başvuruda bulunan çok sayıdaki adayla, salgın nedeniyle birebir uzaktan görüntülü olarak ve telefon ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar sonrasında komisyon genel merkeze her ilden ortalama 10’ar kişilik kurucu aday listesi hazırlayacak ve genel merkez her il için biri başkan, diğerleri yardımcı olmak üzere üçer kişilik kurucu heyetler atayacaktır.

Halkımızın tüm kesimlerinden DEVA Partisi’ne büyük bir ilgi gösteriliyor. Özellikle internet sitesi üzerinden yapılan başvurularda çok nitelikli adayların olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki günlerde, il kurucu heyetleri genel merkezce kamuoyuna açıklanacak ve bu açıklamadan sonrasında, teşkilatlanma çalışmalarının il ve ilçe yönetimlerinin oluşturulması aşamasıyla devam edilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...