• Güncelleme: 15:14:18 - 1 Mayıs 2021
  • Yayınlama: 15:14:18 - 1 Mayıs 2021

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Muhammet Karaçay, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “ses ve görüntü kaydı alınmasını yasaklayan” genelgenin, “gazetecilerin çalışmasını da engeller!” şeklinde yorumlanmaması gerektiği bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün genelgesinin gazetecilerin çalışmasını engelleyeceğini kaydeden Karaçay, “ ‘özel hayatın gizliliğinin ihlal edilmesi’ ve ‘görevin yerine getirilmesine engel olunması’ gerekçesiyle yayınlanan genelgenin, gazetecilerin haber alma özgürlüğüne taban tabana zıt olduğuna ve genelgenin bu hakka engel teşkil etmeyeceğine dikkat çekti.

Genelgenin yok hükmünde olduğunu belirten Karaçay, “Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesinde; ‘Personelimizin görevini ifa ederken ses ve görüntü alınmasına tevessül edecek davranışlara fırsat vermemeleri, eylemin veya durumun niteliğine göre kayıt yapan kişileri engellemeleri, kanuni şartlar oluştuğunda adli işlem yapmaları gerektiği hususlarında tüm personelimizin bilgilendirilmesi’ denilmektedir. Halkın bilgi edinme ve basın özgürlüğü adına görev yapan meslektaşlarımızın, bu genelge kapsamında tutulamayacağını ve görev yapmalarının engellenemeyeceğini Türk kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Haber alma hakkı, Anayasal bir haktır ve genelgelerle elimizden alınamaz. Basın özgürlüğüne, yasalara, insan hak ve özgürlüklerine aykırı olan söz konusu genelgeyi, basın çalışanları açısından yok hükmünde sayıyoruz” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir