• Güncelleme: 17:06:06 - 13 Mart 2024
  • Yayınlama: 16:40:21 - 13 Mart 2024

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın teşrifleri ile düzenlenen ”Sanayicilerle İstişare Toplantısı” Denizli Sanayi Odası M. Feridun Alpat Konferans Salonunda yoğun katılım ile gerçekleşti.

”Başkan Kasapoğlu, Bakan Kacır’a Sanayicinin Sorunlarını ve Taleplerini Aktardı”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu ”Sanayicilerle İstişare Toplantısı” için Odaya teşrif eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve beraberindeki heyeti toplantı öncesi makamında ağırlayarak ön görüşme gerçekleştirdi.

Denizli Protokolünün de katıldığı toplantıda Başkan Kasapoğlu, Mehmet Fatih Kacır’a Denizli sanayicisinin öncelikli beklentilerini dile getirerek Organize Sanayi Bölgelerinin mevcut durumu hakkında bilgi verdi; farklı sektörlerde kümelenme girişimlerini ve Model Fabrika kurma çalışmalarında alınan yolu aktardı.

DSO; Bakan Kacır'la Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirdi...
DSO; Bakan Kacır’la Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirdi…

Sanayi Odası faaliyetleri ve gerçekleştirilmesi planlanan projeler ile ilgili Bakan Kacır’ı bilgilendiren Kasapoğlu, teşrifleri ve değerli bilgi paylaşımları için teşekkürlerini sunarak DSO’nın 50. yılına özel olarak hazırlanan ”Sanayinin Kadim Şehri Denizli” kitabını ve Denizli Sanayisi Raporunu Bakana takdim etti.

Bakan Kacır ise toplantı sonunda Sanayi Odası Şeref Defterini imzalayarak, Denizli şehri ve sanayisinin gelecekteki konumundan beklentilerini yazdığı bir not ekledi.

”Sanayicilerle İstişare Toplantısı Yoğun İlgi Gördü”

Bakan Mehmet Fatih Kacır’ın konuşmacı olarak katıldığı Sanayicilerle İstişare Toplantısı’na Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Ak Parti Denizli Milletvekilleri; Şahin Tin, Cahit Özkan ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, Ak Parti İl Başkanı Yücel Güngör ve MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, DSO Meclis Başkanı İ. Okan Konyalıoğlu, sanayiciler ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli sanayisi, Oda faaliyetleri, Organize Sanayi Bölgeleri, Model Fabrika ve Kümelenme Projeleri ve üretimde Sürdürülebilirlik ile Yeşil Dönüşüm adımları ile ilgili bilgiler aktarıp, Denizli’nin ihracat verileri ve önde gelen sektörlerin güncel durumları hakkında görüşlerini dile getirdi.

Başkan Kasapoğlu, makine kümelenme ile ilgili olarak attıkları adımları aktararak, ”Denizli’de ilin önde gelen sanayi kollarına paralel olarak makine imalat sektörü de oldukça gelişti. Kentimiz makine sektörü; kablo, doğal taş ve tekstil makineleri konusunda uzmanlaşmış düzeyde. Yıllara değin gelen bu deneyimini ileri teknoloji ve nitelikli personeller ile birleştiren makine sektörü bölgede doğal bir kümelenme oluşturdu.” dedi.

Kasapoğlu, ”Denizli, Savunma Sanayinde Öncü Aktör Olacak Potansiyelde ve Birikimdedir.”

DSO; Bakan Kacır'la Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirdi...
.

Denizli’nin savunma sanayi kümelenmesi için somut adımlar attığını dile getiren Kasapoğlu, ”Yakın dönemde TEI-TUSAŞ yönetimini Odamızda Denizlili sanayicilerimiz ile buluşturduk. TEİ yöneticilerine, makine üreticilerimizin deneyimini, teknolojisini ve uzmanlığını kullanarak bir üst seviyeye çıkmak, savunma sanayi kümelenmesini kurarak Türk savunma sanayisinde önemli bir tedarikçi konuma gelmek gibi hedeflerimizin olduğundan bahsettik; çünkü biz Oda olarak Denizlimizin üreten ve azimli tavrına güveniyor, savunma sanayinde öncü aktör olacak potansiyelde ve birikimde olduğumuzu biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Kasapoğlu konuya ilişkin beklentilerini şu şekilde sıraladı, ”Savunma sanayi kümelenmemizi sağlıklı bir şekilde yapılandırmak, kurumsal bir kimlik kazandırmak, makine sektörümüzü bu kümelenmeye hem kurumsal hem de teknolojik olarak hazırlamak ve işletmelerimizi Türk savunma sanayi kuruluşlarıyla sıkı bir iş birliği içine dahil etmek için, Bakanlığımızın bize önderlik etmesini arzu ediyor; teknik, kurumsal ve finansal desteklerini bekliyoruz. ”diyerek makine kümelenmesi ve Denizlinin savunma sanayisinde önemli bir parça olmasını çok önemsediklerini dile getirdi.

”Bakan Kacır, Organize Sanayi Bölgeleri ile İlgili Bilgilendirildi.”

Konuşmasının devamında Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Başkan Selim Kasapoğlu, işletme aşamasında olmayan OSB alanları hakkında son durumları ve üretim faaliyetlerinin yoğun olarak gerçekleştirildiği alanların alt ve üst yapı çalışmalarını dile getirip bölge sanayisi ve üretim alanları ile ilgili verileri aktardı. Bilhassa Denizli Makine İhtisas OSB’nin inşa çalışmalarında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınan desteklerin artırılması konusunda Bakan Kacır’dan destek sözü alındı.

Kasapoğlu, ”Model Fabrika ile Uluslararası Seviyede Rekabet Edebilme Kabiliyetimiz Artacak.”

Denizli Model Fabrika hakkında konuşan Başkan Kasapoğlu, ”Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destekleriyle bir yetkinlik ve dijital dönüşüm merkezi olan “Denizli Model Fabrikayı da bölgeye kazandıran Denizli Sanayi Odası, sanayi işletmelerinde yalın üretim ve dijital dönüşüm odaklı verimlilik artışı sağlayarak, işletmelerin katma değeri yüksek, ileri teknolojili ürünler üretebilme ve uluslararası seviyede rekabet edebilme kabiliyetini artırmayı hedeflemektedir. ‘’ dedi.

Model Fabrika ile ilgili Bakan Kacır’a taleplerini ileten Kasapoğlu, ”Hâlihazırda proje uygulama kapasitesi yüksek olan Kurumumuzun, düşük faizli, uzun vadeli kredi, kredi ve hibe ve benzeri proje bazlı mekanizmalarla desteklenmesini talep ediyoruz. Diğer kurulum süreçlerinin inşaat süreci ile eşzamanlı sürdürülmesini arzu ediyoruz. Model Fabrika Direktörü alımı için ilana çıkılmasını ve istihdamını, inşaat devam ederken bir taraftan da Bakanlığımızca temin edilecek makine ve donanım için ihale ve satın alma süreçlerinin başlatılmasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

DSO; Bakan Kacır'la Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirdi...
.

Başkan Kasapoğlu, ”Denizli OSB’ye Türkiye’de Benzeri Olmayan Sanayi Uygulamalı Teknokent Kurmak Hedefindeyiz.”

Denizli Organize Sanayi Bölgesine Teknokent kurmak istediklerini Bakan Kacır’a ileten Başkan Kasapoğlu konuşmasında konu ile ilgili olarak ise, ”Türkiye’de faaliyet gösteren Teknopark Ar-Ge firmalarının sanayinin kalkınmasında ve üretim katma değerine direkt temasını arttırmak için yeni bir tematik teknokent modeli üzerinden çalışma yapılarak Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk uygulaması hayata geçirilebilir.” beyanında bulundu.

Programın devamında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Denizli’nin sanayi gücünün ülke ekonomisinin önemli bir parçasını oluşturduğunu ve daha da geliştirilmesi için potansiyeli barındırdığını dile getirerek her aşamada destek vereceklerini beyan etti. Bakan Fatih Kacır, ”Denizli’nin güçlü potansiyelini ortaya çıkarmak için DSO önderliğinde yürütülen Organize Sanayi Bölgeleri çalışmalarını, Denizli Model Fabrika projesini ve kümelenme programlarını destekliyoruz. Sanayi Odası’nın projeleri ve Denizli OSB bünyesinde yeni Teknopark’ın oluşturulması için gerekli destekleri vermeye hazırız, mutlaka vereceğiz” dedi.

Toplantı sektör temsilcileri ile gerçekleştirilen soru cevap kısmı ile sona erdi.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir