• Güncelleme: 13:34:00 - 8 Mayıs 2021
  • Yayınlama: 13:34:00 - 8 Mayıs 2021

Dünya genelinde Kombucha Tee olarak bilinen, pandemi ile birlikte büyük rağbet görmeye başlayan ve ‘bir çok derde çare çay‘ olarak ünlenen Kombu Çayı, artık Denizli’de de üretilmeye başlandı.

Aslen Rizeli olan Türker Ailesi tarafından ‘Bio Kombucha’ adıyla saatte 2 bin şişe dolum kapasitesi ile faaliyete geçen Kombu Çayı tesisleri, Denizli’deki birçok markette de satışa sunuldu.

DÜNYA BİLİYOR…

WhatsApp Image 2021 05 07 at 16.21.23
FURKAN TÜRKER/FİRMA SAHİBİ

Bu mucize çayla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Bio Kombucha firmasının sahiplerinden Furkan Türker “Kombu Çayı, uzun yıllardan beri sağlık için içilen çayın fermente edilerek sirkesinin çıkarılmasıyla elde edilen %100 doğal soğuk içilen bir içecektir. Dünya üzerinde Kombucha Tea olarak bilinen bu şekersiz asitli soğuk içecek, piyasadaki şekerli meşrubatların alternatfi olarak görülmektedir. Kombu çayının aynı zamanda faydalı bakteri, maya ve asitten oluştuğundan, insanlar şimdi kombu çayını birçok sağlık ve probiyotik faydası gördüğü için, yoğun bir şekilde tüketmeye başladılar” dedi.

DEV ŞİRKETLER, ÜRETMEK İÇİN YARIŞA GİRDİLER…

Sağlığa faydalı bir içecek olması nedeniyle, dünya çapında ilgi gören Kombu Çayı’nın müthiş bir yükseliş trendi yakaladığını da söyleyen Bio Kombucha Firması’nın Sahibi Furkan Türker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

WhatsApp Image 2021 05 07 at 15.53.05 2

“Pepsi 2016 yılında Kevita kombucha markasıyla,Coca cola 2018 yılında Mojo kombucha markasıyla bu ışığı gördüğü için piyasaya girmiştir. Küresel Kombucha pazar büyüklüğünün, 2020-2026 döneminde % 28,9 YBBO ile 2020’de 1milyar779 milyon ABD Dolarından 2026 yılına kadar 8milyar153 milyon ABD Dolarına ulaşacağı tahmin edilmektedir. Çünkü meşrubat firmaları yapay ürünler yerine doğal, koruyucu içermeyen,katkısız, organik ve GDO suz içecekleri bünyelerine katmaktadırlar.

Türkiye de pandemi sürecinde PROBİYOTİK ürünlere artan ilgi sayesinde kombu çayı yeni tanınmaktadır. Ülkemizde Tüketicinin içecek sektöründe “sağlık ve zindelik” eğilimindeki artış ve tüm doğal içeriklere yönelik artan talebi nedeniyle  kombu çayı market raflarında ve internetteki sanal marketlerde yerlerini almaktadır.”

İŞTE ‘MUCİZE ÇAY’ DENİLMESİNİN NEDENLERİ…

WhatsApp Image 2021 05 07 at 15.53.05 1

Kombu Çayı ile ilgili ulusal ve uluslararası birçok araştırmanın yapıldığını ve tüm araştırma sonuçlarının da, sağlığa faydalı inanılmaz etkilerinin tespit edildiğini de sözlerine ekleyen Türker “Araştırma sonuçlarına göre Kombu Çayı’nın içerdiği probiyotik faydalı bakteriler sayesinde; vücudumuzun bağışıklık sistemini koruduğu, stres, yorgunluk ve bitkinlikle savaştığı, sağlıklı zayıflama ve kilo kontrolü sağladığı, enerji ve performans artışa neden olduğu, dikkat kaybını önleyerek, zihinsel durumun gelişmesine yardımcı olduğu, vücudu zararlı bakterilere kaşı koruduğu, diyabet tedavisine yardımcı olduğu ve en önemlisi de her hangi bir yan etkisine rastlanmadığı görülmüştür. Kesinlikle alkol içermemektedir” dedi.

ÇAYIN RUHUNU BİLİRİZ…

Aslen Rizeli olduklarını, uzun yıllardan beri de Denizli’de yaşadıklarını da belirten Bio Kombucha Firması’nın Sahibi Furkan Türker “Geleneksel olarak çaya yönelik tecrübemizi, Kombu Çayı üretimiyle pekiştirdik. Adeta bu çayın gurmesi olduk. 2019 Yılında Denizli’de KOSGEB desteğiyle, tamamen yerli sermaye ile 500 metrekare kapalı alana sahip, saatte 2000 şişe doldurma kapasitesi ve aylık 20 ton üretimi yapabilme gücüyle üretime başladık. Gördüğümüz ilgiden çok memnunuz. Denizli’deki Ege AVM, Bilgin Market, Atatürk Orman Çiftliği, Yüksektepe Market, İnci Süpermarket, Alp Market, İnca Doğal Ürünler, BP Sulayıcı Petrol MarketOrganikhan Doğal Lezzet Durağı, Rokforganik Natural Gıda Market gibi seçkin marketlerde, Bio Kombucha ürünümüze ulaşılabilir. Ayrıca sipariş ve bilgi edinmek için, http://biokombucha.com.tr/ adresimizden, bizimle temasa geçilebilir ” diye konuştu.

222
DÜNYANIN YAKINDAN BİLDİĞİ KOMBU ÇAYI, ARTIK DENİZLİ’DE ÜRETİLİYOR… 7

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir