• Güncelleme: 15:59:32 - 14 Nisan 2020
  • Yayınlama: 15:59:32 - 14 Nisan 2020

Denizli Düşünce Kulübü’nde, Seval Uysal’ın yaptığı paylaşım, yüreklere su serpti. Uysal, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker’in açıklamasını kaynak gösterdi ve ‘Salda Gölü’ndeki dozerli katliamın, şimdilik durdurulduğunu duyurdu.

‘Türkiye’nin  Maldivleri’ olarak bilinen Salda Gölü’nün kıyısında çıplak ayakla dahi  basılması yasak olan beyaz kumları üzerinde, Millet Bahçesi Projesi  kapmasında inşaat çalışmalarına başlanmıştı. Artan tepkiler üzerine CHP  Burdur Milletvekili Mehmet Göker, iş makinelerinin durdurulduğunu, TOKİ’de sorumluların görevden alındığını duyurdu.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımında Salda Gölü’nde çalışma yapan iş makinelerinin  durdurulduğunu duyurdu. Gölde yapılan çalışmaların müteahhit firma  tarafından, tek taraflı bir kararla başlatıldığını belirten Göker,  sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Göker,  Salda Gölü’ne yapılan tahribatın canlı  dokuya zarar verdiğini ve telafisi mümkün olmayan zarar oluşturduğunu  söyledi.

Bu arada, TOKİ tarafından kamuoyuna yapılan duyuruda ise, müteahhit firma hakkında soruşturma başlatıldığı, sorumluların görevlerinden uzaklaştırıldığı ve ceza işlemi yapıldığı bildirildi.

Etiketler:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...