• Güncelleme: 21:16:01 - 28 Haziran 2020
  • Yayınlama: 21:16:01 - 28 Haziran 2020

Yaklaşık 2 saat önce, ŞİFRE HABER Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk’e konuşan ve ‘Depremi Bilen Adam’ olarak ün salmış Halil Mercanlı, haberin yayına verilmesinden 2 saat geçmeden “Ege’ye dikkat” tahmini gerçekleşti ve Marmaris-Osmaniye merkezi 5.6 şiddetinde deprem gerçekleşti…

NE DEMİŞTİ…

Yaklaşık 2 saat önce yayına verdiğimiz haber röportajda, Mercanlı şu şekilde uyarıda bulunmuştu:

ege dikkat...

TÜRKİYE ÇOK GERİLDİ…

‘Depremi Bilen Adam’ olarak ün salan Halil Mercanlı’nın ilginç öyküsünü sizlere iletmeden önce, dün itibarıyla yaptığımız bir telefon görüşmesinde söylediklerini ve yaptığı uyarıları sizlere aktarmak isteriz.

Türkiye’nin çok ciddi bir gerilim ortamı içerisine girdiğini, hem batıdan hem de doğudan şiddetli hissedişler yaşadığını söyleyen Mercanlı “Bülent Bey… Bana inanmayanlara lafım yok. Ama inanan, inanmayan tüm insanlara şunu söylemek isterim ki, Türkiye ciddi bir gerilim içerisine girdi. Sadece ben değil, bilim adamı dostlarım da aynı kanaatte. Benim de vücudumdaki hissedişlerim de artan yoğunluk, bunu destekliyor. Çok yakın tarihlerde, şimdilik çok yıkıcı deprem hissedişim yok. Ama, hızlı hissedişlerimde, çok hızlı değişimler olabiliyor. O zamanda, mevcut iletişim olanaklarımla, hiçbir maddi beklenti içine girmeden, beni takip eden insanlarımıza haber vermeye çalışıyorum.”

ktı

EGE ADALARINA DİKKAT!

Batı kaynaklı depremlere, Ege adaları, özellikle de Girit Adası merkezli yıkıcı depremlere dikkat çeken Mercanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Son günlerde, aldığım titreşimler bu bölgeye yoğunlaştı. Eğer bu tahminim gerçekleşir, EGE adaları ağırlıklı şiddetli bir deprem olursa, asıl o zaman İstanbul ve Marmara konusunda hızla tedbirlerimizi almak durumundayız.”

2 Saat önce yayınladığımız haberi okumak için, aşağıdaki linke tıklayın lütfen…

WhatsApp Image 2020 06 28 at 18.22.46
‘EGE’YE DİKKAT’ DEDİ, 2 SAAT SONRA DEPREM OLDU… 5

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...