• Güncelleme: 22:01:05 - 28 Haziran 2023
  • Yayınlama: 17:40:30 - 28 Haziran 2023

ŞİFRE/HABER– Denizli’nin CHP’li Honaz İlçe Belediyesi, bir taraftan haber manşetlerinde ‘hayvan dostu’ projelerle boy gösterirken, diğer taraftan ise Başkan Kepenek’in ‘Bize emanet’ dediği onlarca sokak köpeğini adeta ölüme terk ettiği ileri sürüldü.

Şifre Haber’e ve bazı şikayet sitelerine ihbarlarda bulunan vatandaşlar, gönderdikleri fotoğrafları da kanıt göstererek, Honaz Belediyesi ekipleri tarafından toplanan sokak hayvanlarının, yine belediyeye ait mermer sanayi atıklarının döküldüğü bölgede adeta ölüme terkedildiklerini belirttiler.

MEDYA GÖRDÜKLERİMİZLE, GERÇEKLER ÇOK FARKLI…

Honaz İlçesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in, her fırsatta medyada boy göstererek sokak hayvanları için özel projeler geliştirdiklerini “Onlar bize emanet canlar” diyerek şov yaptığını belirten Honazlı hayvan sever vatandaşların tepkileri ise şöyle:

Emanet Canlara Böyle mi Bakıyorsunuz Sayın Başkan?..
Emanet Canlara Böyle mi Bakıyorsunuz Sayın Başkan?.. 5

“Medyada gördüklerimizle, gerçekler çok farklı. Emanet canlara böyle mi bakıyorsunuz Sayın Başkan!? Sizin ekipleriniz tarafından toplanan zavallı hayvanlar bir tek ağacın gölgesinin bile olmadığı, bir parça evsel atığın bile dökülmediği mermer tozu ve molozun boşaltıldığı Kocabaş Acıdere mevkiindeki size ait tesislerde adeta ölümle terk ediliyorlar. Hiç mi yüreğiniz sızlamıyor.”

HONAZ’IN KARNESİ ÇOK ZAYIF…

Honaz İlçesi’nde daha önce de birçok köpeğin zehirlenerek katledildiği medyaya yansımış, bazı şikâyet sitelerinde ise Honaz Belediyesi yetkililerinin, defalarca aranmasına rağmen hasta sokak hayvanlarıyla ilgilenmedikleri ve görevliler tarafından azarlandıklarını iddia etmişlerdi.

Emanet Canlara Böyle mi Bakıyorsunuz Sayın Başkan?..
Emanet Canlara Böyle mi Bakıyorsunuz Sayın Başkan?..

Hem Şifre Haber’e ulaşan hem de şikayetvar.com sitesinde, Honaz Belediyesi’nin hayvanlara yönelik tutumuyla ilgili tepkisini yansıtan bir vatandaş ise yaşadıklarını şu şekilde dile getirdi:

 “Honaz Belediyesi’ne sesleniyorum. İnsanlarla konuşurken insanların bize kafa tutması falan istediğiniz yere şikâyet edin demesi yani bu da çok acı bir durum. Yaklaşık 8-10 kere aradım. Hastalıklı hayvanlar buradan alınmadı hala maalesef. Buraya da birkaç acı fotoğraf bırakıyorum. Belki Honaz Belediyesi’nde gerçekten çalışan bir insan evladı bu fotoğrafları görür ve bu hayvanları burada daha fazla acı çekmeden aldırırlar diye umut ediyorum”

Emanet Canlara Böyle mi Bakıyorsunuz Sayın Başkan?..

BİR KAÇ DUYARLI VATANDAŞIN ÇABASI, YETERLİ GELMİYOR…

Diğer taraftan, bölgeye mermer tozu ve molozu dökmeye gelen birkaç duyarlı araç şoförünün yanlarında getirdikleri bayat ekmeklerle karınlarını doyurmaya çalışan hayvanların, yeterli beslenemedikleri için telef oldukları ve giderek sayılarının düştüğü belirtildi.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir