• Güncelleme: 00:43:58 - 2 Kasım 2022
  • Yayınlama: 10:30:00 - 2 Kasım 2022

Uzun yıllar Denizli’de genel cerrah olarak görev yapan, bir ara siyasete girerek 22. Dönem CHP Denizli Milletvekili olarak meclise giren Prof. Dr. Mehmet Uğur Neşşar’ın “Kendine Özgü Uyumsuzluk. Anılar ve Gölgeleri” adlı kitabı okuyucularıyla buluştu.

Prof. Dr. Mehmet Uğur Neşşar’ın Ritim Sanat Yayınları’ndan çıkan “Kendine Özgü Uyumsuzluk. Anılar ve Gölgeleri” kitabı, eleştirmenler tarafından olumlu değerlendirmeler alırken, okurların da büyük beğenisini topladı.

Çiçeği burnunda yazar Neşşar, kitabın kendi yaşam öyküsünden kesitlerle donatıldığını belirterek, yazarlık yolculuğunu ve kitabının öyküsünü şu şekilde dile getirdi:

mehmetugur edited

“Bu kitap benim yaşam öyküm. Yazmaya 55 yaşında aniden yalnız kaldıktan sonra başladım. Yazdıkça bir anı kitabına döndü. Ama klasik bir anı kitabı değil. İçinde yazılı her şey doğru ve yaşanmış. Bir gece yarısı çaresizlik içerisinde “Kapatalım, ölmezse yarın yeniden açarız” dediğim anestezi altındaki hastanın ertesi sabah söylediklerimi aynen bana tekrar etmesinden, dünyanın en gizemli ve adından korkulan enstitülerine girip çıktığıma, Playboy dergisinde yazdığım makaleden bir sinema filminde oynadığıma kadar.  Ama esas önemli olan anılardan kaynaklanan çağrışımlar ve bunların kimi zaman psikoanalitik, kimi zaman metafizik ve fakat hepsi bir yere dokunan yansımaları. Kadın erkek sorunsalı ve kendime yeni bir yaşantı kurduğum süreçte geçirdiğim dönüşüm etrafında kurguladım. Tabii ki bu iki yüzlü çıkarcı toplum yapısına uymakta çektiğim sıkıntılar da örgünün içinde var. Kitabın adı da oradan geliyor zaten. Dili yumuşak, şakacı ve kendimle de alay edebilen bir kitap…”

———————–

Prof. Dr. Mehmet Uğur Neşşar Kimdir?

WhatsApp Image 2022 10 24 at 13.59.14 edited 1

ANTALYA – 1951, Mehmet Muhtar – Hatice Semiha – Ankara Üniv. Tıp Fakültesi, Aynı Fakültede Genel Cerrahi İhtisası – İngilizce – Genel Cerrahi Prof.Dr., Öğretim Üyesi – Denizli SSK Hastanesi, Pamukkale Üniv. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Fakülte Yön.Kur. Üyesi, Dekan Yrd. ve Vekili, Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu Üyesi, Denizli Tabip Odası Onur Kurulu Başkanı, Pamukkale Spor Kulübü Bşk., THK Denizli Şube Bşk. Yrd., Serbest Hekim – XXII nci Dönem CHP Denizli Milletvekili.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir