• Güncelleme: 14:32:04 - 1 Temmuz 2020
  • Yayınlama: 14:32:04 - 1 Temmuz 2020

Fotoğrafçılara uzun yıllardır kapalı olan otel ve düğün salonlarının kapıları açılıyor. Artık düğün ya da organizasyon sahibi, istediği fotoğrafçıyı programın yapıldığı yerde görevlendirebilecek. Otel ya da düğün salonu sahiplerinin “Benim anlaşmalı fotoğrafçım var. Siz giremezsiniz” diyerek yasak koyduğu devir sona eriyor.

Fotoğrafçıların uzun yıllardır kanayan yarası olan otellere ve düğün salonlarına girememe derdi artık son buluyor. Ticaret Odası Meslek Komite Başkanı Güven Kavak’ın ısrarla takip ettiği ve bu uygulamanın haksız rekabete neden olduğunu savunarak verdiği mücadelede sona gelindi.

Avukat Nihat Ispartalı’nın bir GSM firması ile bir tüketici arasındaki mahkeme sonucunu örnek olarak ortaya çıkarması, fotoğrafçılara otel ve düğün salonlarının kapılarını açtı. Bu konuda yapılan ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Erbeği ile fotoğrafçıların katıldığı toplantıda, fotoğrafçıların bu mücadelesine destek sözü verilip birlikte hareket etme kararı alındı.

Uzun yıllardır bir türlü çözülemeyen konunun artık fotoğrafçıların önüne sorun olarak çıkmayacağını söyleyen Ticaret Odası Meslek Komite Başkanı Güven Kavak, “Bu Türkiye’ye örnek olacak bir adım. Biz fitili Denizli’den ateşledik. Artık bundan böyle oteller ve düğün salonlarının kapıları fotoğrafçılara sonuna kadar açık olacak. Daha önce oteller ve düğün salonları kendi fotoğrafçılarının olduğunu belirterek içeriye kimseyi almıyordu. Artık bundan sonra düğün sahibi ya da organizasyon sahibi, programın yapıldığı yere istediği fotoğrafçı ile anlaşarak onunla çalışabilecek” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...