• Güncelleme: 12:49:57 - 22 Haziran 2020
  • Yayınlama: 12:49:57 - 22 Haziran 2020

Hürriyet Gazetesi Yazarı, Gazeteci Nedim Şener İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, geçtiğimiz günlerde Sözcü Gazetesi’ne verdiği “Her gün bir arkadaş kıyma makinesine atılıyor” diyerek, itibar suikastlarına dikkat çekince, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün 2019 yılının kasım ayında paylaştığı “ … Sana da bir gün İYİ demeyi, s… s… öğreteceğiz” twitini paylaşarak,  “Hakaretten, tehditten şikâyet ediyorsanız, temizliğe önce içinizdeki pislikleri temizleyerek başlayın” diye yazdı.

ÖNCE AKŞENER’İN TEPKİSİNİ YAZDI…

Nedim Şener, bugünkü köşesine, “Meral Akşener, Sözcü gazetesine verdiği söyleşide haklı bir yakınmada bulunmuş! Bazı çevrelerden muhalif kesime yönelik her gün tehdit, iftira ve hakaret geldiğini söylemiş. Bunları takip etmekte zorlanır hale geldiklerini ifade ettikten sonra, “Her gün bir arkadaş kıyma makinesine atılıyor” diyerek, itibar suikastından şikâyetçi olmuş. Söyledikleri kesinlikle doğru, her gün her kesimden insan, sosyal medyada linç ediliyor” diye tepki gösterdi.

Ekran Alıntısı 1
GAZETECİ ŞENER, AKŞENER’E, VEKİLİ ÖZTÜRK’Ü ŞİKAYET ETTİ… 6

AKŞENER’İN DİKKATİNE!

“Meral Akşener bu durumdan açıkça şikâyet etmese belki böyle bir yazı yazma ihtiyacı duymazdım. Akşener’in durumu anlaması için partililerin yürüttüğü bir linç kampanyasını örnek vereceğim” diyen Şener,

“Aklı başında, sağduyulu ve olgun kişileri dışında tutuyorum ama Meral Hanım’ın, kendi milletvekillerinin, il başkanlarının, ilçe başkanlarının ve parti üyelerinin neler yaptığından habersiz olduğu açık.

O yüzden söylediği gibi, “takip etmekte zorlandığı” için ben kendisine yardımcı olacağım.” Yazısının devamında

sözü İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk başta olmak üzere, kendisine tehdit ve hakarette bulunduklarını iddia ettiği İYİ Partili yöneticilere getirdi.

AHLAKSIZ MİLLETVEKİLİ…

Asıl seviyesizlik, ahlaksızlık İP’nin Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ten geldi, diyerek, adeta Öztürk’ü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e şikayet eden gazeteci Nedim Şener, hakaret içeren süreci şu şekilde dile getirdi:

ahlaksız
GAZETECİ ŞENER, AKŞENER’E, VEKİLİ ÖZTÜRK’Ü ŞİKAYET ETTİ… 7

“ Twitter hesabından, “İp ne?” diye sorunca, kendisine, “İP ne diye soruyor, AKP gibi, CHP gibi, MHP gibi parti kısaltması” diye cevap verdim.

Ben gerçekten yaptığım kısaltma olan “İP”nin anlamını sorduğunu sandığımdan bu cevabı yazdım. Ama Yasin Öztürk’ün içindeki ahlaksız kişilik ve kötülük bir sonraki tweet’inde ortaya çıktı ve soru işaretini cümlesinin başına koyarak, “? Var diye soru sorduğumu sandın. Şimdi direkt söylüyorum ip ne, Ağababalarına bile İYİ demeyi öğrettik, sana da bir gün İyi demeyi s… s… öğreteceğiz” yazdı. Meğer derdi soru sormak değil, cinsiyetçi küfürmüş. Belki parti içi eğitimlerde İYİ Parti demeyi s… s…  öğretiyorlar ama Yasin Öztürk’ün hatası beni o partililerle karıştırmasıydı.”

1 1
GAZETECİ ŞENER, AKŞENER’E, VEKİLİ ÖZTÜRK’Ü ŞİKAYET ETTİ… 8

TEMİZLİĞE KENDİ İÇİNİZDEN BAŞLAYIN!

Gazeteci Şener, yazısını, Genel Başkan Akşener’e seslenerek bitirmiş:

“Demek ki neymiş Meral Hanım, partinin adını “İYİ” koymakla iyi olunmuyormuş. “İYİ” olmak için iyi insanlarla çalışmak gerekir. Nitekim öyle insanlar da o partide mevcut. Hakaretten, tehditten şikâyet ediyorsanız, temizliğe önce içinizdeki pislikleri temizleyerek başlayın.”

VEKİL ÖZTÜRK, PİŞMAN OLMUŞ…

Öte yandan, bu twiti paylaştıktan sonra, Milletvekili Yasin Öztürk’ün pişmanlık duyduğu ve bunu da paylaştığı bir tweetle dile getirdiği görülüyor.

PİŞMAN
GAZETECİ ŞENER, AKŞENER’E, VEKİLİ ÖZTÜRK’Ü ŞİKAYET ETTİ… 9

Twitter hesabından bir açıklama yapan Vekil Öztürk, Şener’in, kendisine Akşener’i şikayet ettiği tweetle ilgili şunları söylemiş:

1-Bedeller ödeyerek kurulmuş, Türkiye ve Türk Milleti’nin geleceği için mücadele eden İYİ Parti’ye yapılan taarruz ve saygısızlıklar, iyi ve cesur insanların sabrını taşırır noktaya gelmiştir.

2- Bu minvalde, kendini gazeteci zanneden bir saray cambazının, partimize “İP” diye seslenmesi de,bardağı taşıran damlalardandır. Hepimiz insanız. Ve sabrımızın da sınırı var.Ancak konumum gereği,kamuya açık olan sosyal medya alanında sabredebilmeliydim.

3-Herkese anladığı dilden cevap vermenin gereğine inanmakla birlikte,Nedim Şener adlı cambazın ,hakaretamiz tavrına verdiğim yanıtın onun yaptığı kutuplaşma üslubuna düştüğünü itiraf etmeliyim.İşin özeti,kıymetli vatandaşlarımızın affına sığınıyor ve diyorum ki;Demeseydim İYİydi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...