• Güncelleme: 12:20:41 - 12 Ocak 2023
  • Yayınlama: 11:30:00 - 12 Ocak 2023

Ayna Haber Portalı’nın sahibi Gazeteci Ayhan Çimendağ’ın, iki CHP’li belediye başkanının girişimleriyle işine son verilmesini, yazdığı köşe yazısıyla duyurmasından sonra, Şifre Haber Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk ve Denizli Düşünce Kulübü Editörü Seval Uysal, ortak bir metin altına imza atarak tepkilerini dile getirdiler.

NE OLDU?

Bir süreden beri Anka Ajans’ın Denizli temsilciliğini de yapan Gazeteci Ayhan Çimendağ’ın, ‘10 Ocakta Gazetecinin Ekmeğiyle Oynamak’ başlıklı köşe yazısında Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in ANKA Ajans’ın üst düzey yetkililerine ricacı olarak, işine son verdirdiklerini ileri sürdü.

GAZETECİ AYHAN ÇİMENDAĞ’IN KÖŞESİNİ OKUMAK İSTERSENİZ, ALTAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

1812 10 ocakta gazetecinin ekmegi ile oynamak63bd592e2391f
Gazeteciler Uysal ve Öztürk: Çok Ayıp, Çok Utanç Verici... 6

GAZETECİLER UYSAL VE ÖZTÜRK, SERT TEPKİ GÖSTERDİ…

Gazeteci Çimendağı’nın başına gelenlerin ayıp ve utanç duyulması gereken bir girişim olduğunu ‘Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü…’ başlığı altında ortak bir metin altına imza atarak eleştiren Gazeteciler Seval Uysal ve Bülent Öztürk “Bugün yaşadığımız olay basit bir vaka, kişisel anlaşmazlık olarak geçiştirilemeyecek kadar acil ve izaha muhtaç bir durumdur” diyerek tepkilerini şu şekilde dile getirdiler:

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü…

Bugün yaşadığımız olay basit bir vaka, kişisel anlaşmazlık olarak geçiştirilemeyecek kadar acil ve izaha muhtaç bir durumdur.

Bugün meslektaşım gazeteci Ayhan Çimendağ’ın köşesinden öğrendim ki;

CHP’li iki belediye başkanı ANKA Haber Ajansı’na baskı yaparak Ayhan’ı işten attırmış.

ikili

Ayhan bu belediye başkanlarının Şeniz Doğan ve Yüksel Kepenek olduğunu söylüyor.

Hatta durumu Anka Ajansı’ndan teyit ettiğini, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in de itiraf ettiğini yazmış.

Ayhan’a bu yapılanı kabul etmek mümkün değil.

Çok ayıp, çok utanç verici…

Belediye başkanı;

Bir gazeteciye kızdığı için,

Bir gazeteciyle anlaşamadığı için,

Bir gazeteciyle aynı düşünmediği için, onu ekmeğinden etmek, işinden attırma cesaret ve yetkisini kendisinde buluyorsa buna güç sarhoşluğu deniyor

Biz gazetecilerin 20 yıldır AKP iktidarında şikayet ettiğimiz durumun tıpkısının aynısı…

Ne iddia edildiği gibi belediye başkanlarının bu fütursuz, gözü dönmüş tutumlarını onaylamak mümkün,

ayhan

Ne de ANKA Ajansı’nın bu tür ilişkiler ağına girerek, tehditlere pabuç bırakması kabul edilebilir değil.

ANKA böyle giderse çalıştıracak gazeteci bulamaz.

Belediye başkanlarına gelince; Kılıçdaroğlu’nun biz gazetecilere sözünü verdiği demokratik ve özgürlükçü basın anlayışı bu değil!

Kamuoyu demeyecek mi?

“Muhalefette böyleyseniz, iktidarda ne yapacaksınız?”

Yazık!…

Hem kendinizi hem de partinizi töhmet altında bıraktınız.

Sayın Kepenek ve Sayın Şeniz Doğan çıkın ve kamuoyuna bir açıklama yapın…

Seval UYSAL-Bülent ÖZTÜRK

BİRİ HUKUKÇU, DİĞERİ AKADEMİSYEN BAŞKAN… YAKIŞIR MI?

Öte yandan konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Ayna Haber’in Sahibi-Gazeteci Ayhan Çimendağ ise bahse konu köşe yazısının tamamının doğru ve özellikle de eksiksiz bilgilerden oluştuğunu belirterek şöyle konuştu:

kayitlar silindi dedi dava acildi beraat etti
AYHAN ÇİMENDAĞ/GAZETECİ

“İktidara yakıştırdığımız bu tarz eylemlerin, bu belediye başkanları tarafından yapılması, emek verdiğim yayın yetkililerinin beni arayıp sormadan sözleşmemi feshetmesi beni en çok yaralayan taraf oldu.

Anka Haber Ajansı’na mail yolu ile atıldığını öğrendiğim sosyal medya paylaşımları ve özel yazışmalarım varmış. Lütfen çıkıp kamuoyuna açıklasınlar, eleştiri sınırını aşan, hakaret ve tehdit içeren ne varsa herkes görsün. Ki olsa da ekmeğimizle oynamaya gerekçe olabilir mi? Bu ülkenin mahkemeleri var.  Açarsın davanı, ben de gider hesabını veririm.

Biri hukukçu ve biri akademisyen olan iki siyasetçiye yakışan tavırlar mı, bir gazetecinin ekmeği ile oynamak? Bunu toplumun vicdanına bırakıyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Yorumlar

    • Ahmet Ali Kızılhan

      Yüksel KEPENKi iyi tanırım aynı zamanda seçmeniyim,aynı zamanda CHP üyesiyim ama eğer hoca demek,akademisyen demek kepenk ve kepenekler gibi karekrer ise çöp toplayan ablalaım,sağdaki çoban kardeşim bu karekrerden çoook çok üstündür,tercihimdir,54 yıllık yaşamımda Yüksel KEPENK,kadar yalan söyleyen bir karakter tanımadım,30 yıl devletime,milletime hizmet verdim, Güzel Denizli,mizin 19 ilçesinde,522 köyünde görev yaptım,Türkiyemizin 0/0 70 il ve ilçesini gördüm,her partiden eski yeni milletvekili.
      Bakan,her kurum ve kuruluştan amirinden hizmetçisine kadar,işçisinden çiftçisine,esnafından iş insanına kadar vatandaş tanıdım “ancak Yüksel KEPENK” kadar yalan söyleyen birini tanımadım, Emekli POSTACI,yım CHP,nın üyesiyim, Gülizar Biçer KARACA,da KEPENEK,te toplumun istediği ve beklediği karakter olamazlar, inşallah parti yönetimi yaklaşan seçim döneminde bu çürük ceviz,gozlarından,arınır diliyorum,değerli gazatecilerimizden Ayhan Çimendağ kardeşimize geçmiş olsun diyorum.

      Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir