• Güncelleme: 14:23:41 - 3 Ekim 2020
  • Yayınlama: 14:23:41 - 3 Ekim 2020

Denizli’de, pandemi dönemiyle birlikte özel eğitim merkezi, eğitim danışmanlığı, özel ders ofisleri adı altında hortlayan merdiven altı kurslar, aynı zamanda FETÖ Terör Örgütü mensubu olup, meslekten tecrit edilenlerin de yuvalandığı tehlikeli merkezler haline geldi.

PANDEMİYİ FIRSAT BİLDİLER…

COVIT-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler ışığında yüz yüze eğitimin devre dışı bırakılması, tamamen resmi olan özel okulların da eğitimini sürdüremez durama gelmesini fırsat bilen uyanıklar, Milli Eğitim Bakanlığı onayı olmadan apartman dairelerinde ve iş hanlarında, öğrenci velilerinin de çaresizliğinden faydalanarak binlerce öğrenciyi tezgahlarına düşürmeye başladılar.

SOSYAL MEDYAYI KULLANIYORLAR…

Öğrenci ve velileri tezgahlarına düşürmek isteyen yasadışı bu kişiler, özellikle sosyal medyayı aktif kullanarak kurbanlarına ulaşıyorlar ve çarklarını işletmeye başlıyorlar.

4

Sosyal medya portallarında “Her branşta özel eğitim programları, “Yüz yüze özel ders’, “Eğitim danışmanlığı’ adı altında ilanlar veren bu çevreler, promosyon olarak psikolojik danışmanlık gibi ek faktörleri de devreye sokarak ilgi çekiyor…

KESİNLİKLE YASAL DEĞİL…

Konuyla ilgili bilgilerine başvurduğumuz Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Denizli’de 53 özel eğitim kursu, 79 adet de muhtelif eğitim veren kursun bulunduğunu, sadece Denizli’de değil, diğer illerden de yoğun ihbarlar geldiğini belirterek “ Bizler, gelen ihbarları değerlendirerek baskınlar yapıyoruz. Ve çok ciddi cezalar yazıp, mekanı kapatıyor, gerekli yasal süreci başlatıyoruz. Bunlar kesinlikle yasal değildir” dediler.

VELİLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR…

İhbarlar üzerine gerçekleşen baskınların ve alınan polisiye önlemlerin bir yere kadar etkili olduğunu; ama asıl tedbirin ve bunların önüne geçme formülünün, öğrenci velilerinin elinde olduğuna da dikkat çeken yetkililer “Biz hiçbir ihbarı boş geçmiyoruz. Gidiyoruz, kapatıyoruz, ardından başka bir apartman dairesinde veya iş merkezinde faaliyete geçiyorlar” diyerek şöyle konuştular.

“Denizli’deki 53 özel eğitim kursunun listesi bizde var. Bu gibi bir kursa ihtiyaç duyan öğrenci velileri, bizimle temasa geçerek hareket edebilir. Ayrıca şu da bilinmelidir ki, yasal olarak hiçbir özel eğitim kursu, bir branş dışında hizmet veremez. Eğer birçok dersi birden vereceğini taahhüt eden kurs varsa, bilsinler ki bu kurs, merdiven altı kurstur.”

EN BÜYÜK TEHLİKE FETÖ…

D8 7mL8VUAA70G 643x330 1

Diğer taraftan, isminin açıklanmasını istemeyen bir emniyet yetkilisi ise FETÖ davalarında yargılanan, tecrit edilen FETÖ dershaneleri öğretmelerinin bu kurslarda toplandıklarına dikkat çekerek “Çocuklarımızı, yeniden bu örgüt mensuplarının ellerine teslim etmeyelim. Yasal olmayan hiçbir kursa, ne vaatte bulunurlarsa bulunsunlar itibar etmeyelim ve gerekli yerlere ihbarda bulunalım” dedi.

ÖZEL OKULLAR RAHATSIZ…

Konuyu kendilerine ilettiğimiz özel okul sahibi ve yöneticileri ise, bu durumdan büyük rahatsızlık duyuyorlar.

cok sayida okul kapanacak h75007 04a41

Konuyu yetkililere sürekli olarak ilettiklerini; ama alınan tedbirlerin yetersiz kaldığını söyleyen özel okul yetkilileri “Denetimsizlik ve yasalardaki boşluk nedeniyle ofis, eğitim danışmanlığı vs. gibi adlarla merdiven altı yerlerde öğrenci ve velileri kandırılarak yasa dışı öğretim yapılmaktadır. Bu kurumların eğitim-öğretim yapma hakkı yasal olarak kesinlikle yoktur ve yasaları çiğnemektedirler” diyerek şöyle konuştular:

“Ofis ve eğitim danışmanlığı adı altında yasadışı eğitim öğretim yapan bu yerler, genelde apartmanların ya da iş hanlarının bir katında izbe ve son derece olumsuz fiziki şartlar altında çalıştırılmakta ve çoğu kayıt dışı olduğu için SGK ve KDV ödemedikleri için, devletimizi ciddi ekonomik kayıplara uğratıp, yasadışı kazanç elde etmektedirler.

Mikrop yuvası halinde…

Ofisler genellikle öğrencinin rahat hareket ettiği sigara içilebildiği ve bazen maalesef ki bazen alkol tüketilebildiği, gençlerin ergenlik hatalarına zemin oluşturan, öğrenci gelsin de ne yaparsa yapsın zihniyetinde olan eğitimden uzak yerlerdir. Hatta geç saatlere kadar açık olduğu için bazen anahtarı öğrenciye verilen, öğrenci tarafından açılıp kapatılan kontrolsüz yerlerdir.

 Çocuklarımızı yeniden FETÖ’nün kucağına itmeyelim…

Üstelik bu yasa dışı merdiven altı ofisler, FETÖ Terör Örgütü nedeniyle öğretmenlikten tecrit edilmiş kişilerin öğrenciye rahatlıkla ulaşabildiği, öğrenciyi etkileyebildiği ve FETÖ Terör Örgütü’ne kaynak ve kazanç sağlayan bir yapıya bürünmüş durumda. Yanıltılan veliler aslında bilmeden de olsa, çocuklarını FETÖ Terör Örgütü’nün kucağına atmakta ve bu örgüte maddi kaynak sağlamaktadır.

merdiven alti kurslar icin hapis cezasi verilecek h390901 22b81

Sağlığımızı hiçe sayıyorlar…

Bu tür yasadışı ofisler Pandemi kurallarına göre yüz yüze eğitim yasak olmasına rağmen, maalesef ki denetimsizlik yüzünden yüz yüze eğitim öğretim yapmakta, öğrencilerin ve toplumun sağlığını hiçe saymaktadırlar.

Bu ofislerde ayrıca, öğretmen ehliyeti (diploması) olmayan kişiler çalıştırılabilmekte, eğitim öğretimin kalitesi ciddi şekilde düşmektedir. Ofis adı altında işletilen bu yerler her şekilde yasa dışı olmasına rağmen, MEB tarafından denetlenmemenin verdiği cesaret ve rahatlıkla sosyal medyada fütursuzca reklam ve tanıtım yapmaktadır.

Öte yandan, yetkililerin vereceği mücadeleye, özel okullar olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu da bildirmek isteriz.

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ;

Sayın Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’a sesleniyoruz…

cats

Eğer zamanında etkili bir tedbir alınmaz ve gereği hızla yapılmazsa, aşağıda sıralayacağımız nedenlerden dolayı hem ülkemizi hem de ilimizi çok ciddi bir tehlikenin içerisine atmış oluruz.

1)      Çocuklarımızı FETÖ Terör Örgütü’nün etkisine açık hale getirir, bu örgüte maddi kaynak sağlamış oluruz.

2)      Bu yasa dışı kayıt dışı yerler nedeniyle devlet, SGK ve vergi kayıplarına uğramaya devam edecektir.

3)      Çocuklarımız, bu kontrolsüz yerlerde sigara ve alkol batağına düşebilir, ergenlik hatalarıyla hayatları kararabilir.

4)      Bu tür yerlerde öğretmen ehliyeti olmayan kişiler çalıştırıldığı için, eğitim öğretim kalitesi düşer.

5)      Yasal eğitim öğretim kurumları, haksız rekabete maruz kalır.

6)      Pandemi koşulları hiçe sayıldığı için de öğrenci ve toplum sağlığı zarar görür, virüs yayılımı artar.

Lütfen durdurun bunları!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...