• Güncelleme: 17:04:57 - 1 Şubat 2021
  • Yayınlama: 17:04:57 - 1 Şubat 2021

20 Yıl önce Çardak Acıgöl’de  yaşanan UFO olayının, bir vatandaş tarafından yeniden gözlenmesi heyecan yaratırken, geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde, tarihinde ilk kez ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yayınlanan görüntülerdeki cisimle, Çardak Acıgöl üstünde çekilen cismin benzerliği şaşkınlığa yol açtı.

pp
OKAN İLHAN/DİŞ HEKİMİ

Şifre Haber’e gelen bir telefon, bizi 20 yıl öncesine götürdü… Telefondaki, isminin Selçuk olduğunu söyleyen ses, Çardak Acıgöl taraflarında, gündüz saatlerinde silindir şeklinde bir cisim gördüğünü ve aracından inip fotoğrafını çekmek isterken, hızla hareket ederek gözden kaybolduğunu söylüyordu…

Görgü tanığının söyledikleri bize, 20 yıl önce, yine aynı bölgede Diş Hekimi Okan İlhan tarafından tesadüfen çekilen ‘UFO Vakası’ nı anımsattı.

NE OLMUŞTU?

550 LOGOLU SON
GELECEKSEN GEL GARİ(!) 9

Bundan tam 20 yıl önce, 14 Kasım 2001 tarihinde Pamukkale Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği’nin (PAKDOS) 16 üyesiyle birlikte Çardak Söğüt Dağı’na çıkan Diş Hekimi Okan İlhan, kendilerine yardımcı olan çobanların fotoğrafını çekmiş ve çobanların sağ üst kısmında, Çardak Acıgöl’ün hemen üstünde tuhaf bir cisim, makine tarafından kadraj içerisinde görünecek şekilde yakalanmıştı.

FOTOĞRAFLARI KARTA BASTIKTAN SONRA FARK ETMİŞTİ…

Çektiği fotoğraflardan, yerel bir gazeteye gezi sayfası hazırlayan Diş Hekimi Okan İlhan, fotoğrafları karta bastırdıktan sonra bu karartının farkına vardı.

222
GELECEKSEN GEL GARİ(!) 10

Önce filimde bir çizik olduğunu düşünen İlhan, daha sonra negatifleri İstanbul’’daki film şirketinin laboratuvarına göndermiş, her hangi bir çizik ve banyo hatası olmadığını öğrenince de, fotoğrafla ilgili teknik raporlar oluşması için başvurmuş ve gelen sonuçlarda ise bu cismin UFO((İngilizce- Unidentified Flying Object/tanımlanamayan uçan nesne) olarak adlandırılmıştı.

ÇEKERKEN KİMSE GÖRMEMİŞTİ…

Bu fotoğraf, o tarihlerde yerel gazetede yayınlanmış, ardından birçok ulusal medya kuruluşu İlhan’la röportajlar yaparak, bu fotoğrafı manşetlerinden görmüştü.

262

Fotoğrafın çekiliş öyküsünü, o dönem gazetecilere anlatan Diş Hekimi Okan İlhan “Fotoğrafı çekerken, çıplak gözle ne ben ne de yanımda bulunan çobanlar ve yürüyüş ekibindeki 16 kişi hiçbir şey görmemiştik. Daha sonra, yapılan açıklamalardan anladım ki, öğle güneşinde otomatik ayardaki bir makine, en az 500-1000 enstantane hızıyla (Saniyenin 1/500-1/1000) çekim yapıyor, bu hızı da çıplak gözlerin algılaması mümkün olmuyormuş” dedi.

O BÖLGEDE, SIK SIK GÖRÜLMEYE BAŞLADI…

images

Bu fotoğrafın çekilmesinden sonra, yine aynı bölgede sık sık UFO gözlemleri yaşanırken, son yıllarda Çardak’ta görüntülenen cismin benzeri birçok gözlemin, Türkiye’nin birçok ilinde kayıtlara geçtiği haberleri de sık sık yayınlanmaya başladı…

PENTAGON, AYNI CİSİMLERİ İLK KEZ YAYINLAMIŞTI…

ufo fotolari

Diğer taraftan, geçtiğimiz Nisan ayı sonunda arşivlerinde bulunan ve savaş pilotları tarafından uçaktaki kameralara kaydedilen ve ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından tarihinde ilk defa,  kamuoyu ile paylaşılan ‘inanılmaz’ görüntülerin, Denizli’nin Çardak İlçesi Acıgöl semalarında, Diş Hekimi Okan İlhan’ın çektiği cisimle olan benzerliği şaşkınlık yarattı.

İŞTE, PENTAGON’UN YAYINLADIĞI O VİDEO…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...