• Güncelleme: 16:07:19 - 16 Ağustos 2022
  • Yayınlama: 15:51:56 - 16 Ağustos 2022

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Çağırgan Mahallesi’nde bir araya gelerek dernek kuran gençler, üniversitede okuyan Çağırganlı gençlere 2 yıldan bu yana imece usulü destek oluyor.

Kurdukları Çağırgan Kültür ve Dayanışma Derneği aracılığıyla köylerinden üniversite bitirip hayata atılan arkadaşlarından, esnaflardan ve köylülerden topladıkları paraları, geçen yıl bu yıl 52 üniversite öğrencisine aylık 250 TL destek olan gençler,  bu yıl ise 60 öğrenciye 400 TL aylık burs vermeyi hedefliyor.

Her yıl Çağırgan Yörük ve Türkmen Şenliği organizasyonunun yapılmasına da katkı koyan gençler, bu davranışlarından dolayı Çağırganlılar tarafından el üstünde tutuluyorlar.

WhatsApp Image 2022 08 13 at 16.53.51

18 ÖRNEK GENÇ…

Geleceğin gençlerin elinde olduğunun bilinciyle hareket eden Çağırganlı mezun olan ve halen okuyan 18 duyarlı genç adına konuşan Abdullah Çıtışlı, bu örnek yolculuğu şu cümlelerle dile getirdi:

“Çağırgan Kültür ve Dayanışma Derneği olarak kurulduğumuz yıldan bu yana birçok etkinlik düzenledik. Düzenlediğimiz bu etkinlikleri tek bir kelimede toplayacak olursak, buna en çok yakışan kelime gelecek olacaktır.

Çünkü geleceği temin altına almak, aynı zamanda varlığımızın ve var olacağımızın kanıtıdır. Geleceğin yapı taşlarından biri gençlerimizdir ve bizde gençlerimizin daha iyi şartlardı eğitim alıp, geleceğimizi kalkındırması için Çağırgan halkının desteğiyle beraber 77 üniversite öğrencimize toplamda 150 bin TL burs imkanı sağladık.

WhatsApp Image 2022 08 13 at 16.53.50

Bununla birlikte Çağırganlı çocuklarımızı da unutmadık ve her kurban bayramı arifesi çocuk şenliği gerçekleştirdik. Bu sene de bunlara ek olarak 13 ağustosta 7. Çağırgan Yörük ve Türkmen Şenliğimizi düzenledik. Şenlik günü ilk olarak davetli halkımıza keşkek ve aşure ikram ettik ve ardında köyümüz sanatçılarının şiir ve türkü dinletisini gerçekleştirdik. Günün en heyecanlı kısmı bundan sonra başladı; çünkü yüzyıllardır süre gelen geleneklerimizden biri olan yörük göçü başlamıştı. Göçten sonra halk oyunları ve Ayşe Dinçer konseriyle birlikte şenliğimiz sona erdi. Gerçekleştirmiş olduğumuz şenliğin asıl amacı, daha fazla öğrencimize daha fazla burs imkanı sağlamaktır. Gelecek yıllarda daha büyük hayallerle, daha büyük etkinlikler yapacağız. Yapmış olduğumuz ve yapacak olduğumuz her etkinlikte bize güven ve destek veren Çağırgan muhtarına ve Çağırgan halkına teşekkür ederiz.”


ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

Tam da toplumsal olarak birlik, beraberlik ve yardımlaşmaya büyük ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Çağırganlı 18 güzel yürekli gencin bu girişimini Şifre Haber olarak ayakta alkışlıyor, aynı mücadelenin başka mahalle ve köylerimize de örnek olmasını temenni ediyoruz. Sağ olun, var olun gençler…

WhatsApp Image 2022 08 16 at 10.35.00
Gelin Bu Gençleri Hep Birlikte Alkışlayalım… 5

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir