• Güncelleme: 15:16:58 - 7 Temmuz 2022
  • Yayınlama: 14:52:41 - 1 Haziran 2022

Denizli’de ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren Gelin Tekstil, yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları sonucu ürettiği lavanta kokulu havluyu Hometex Fuarı’nda sergiledi. 

Kullanıldığında pamuk elyaflarının arasına yerleştirilen mikro kapsüllerin patlaması ile lavanta kokusu yayan havlunun yoğun ilgi gördüğünü belirten  Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Kes, İtalya ve Yunanistan’a ihracata başladıklarını söyledi.

Kendi tasarımcı ve modelistlerinin  hazırladığı kreasyon ve koleksiyonlarının yanında müşteri taleplerini de karşılayan Gelin Tekstil, üretiminin tamamını ihraç ediyor. 1993 yılında kurulan Gelin Tekstil, ev tekstilinde özellikle havlu ve bornozda hijyenin öneminden yola çıkarak inovatif  ürünler geliştirmek için yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları sonucu lavanta kokulu havlu üretti. Firma inovatif  havluyu İstanbul’da düzenlenen Hometex Fuarı’nda, Gelin House Collection markasıyla tanıttı.

Dnz Lavanta kokulu havlu Osman Nuri Kes
OSMAN NURİ KES/GENEL MÜDÜR

Gelin Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Kes, lavantanın sağlık açısından çok yararlı ve hijyenik olduğunu belirterek, “Mitolojide Kloepetra’nın güzellik sırrının lavantadan geldiği rivayet edilir. Lavanta yağının cilde  ve dermotolojik kullanımlarda inanılmaz iyileştirici özelliği olduğunu da biliyoruz. Lavanta  çayı ve lavanta kokusunun  ağrılara, ruh sağlığına ve  kişiyi mental olarak  rahatlatma özelliğine sahip olduğu ise klinik deneylerle ispatlanmıştır. Hijyen ev tekstilinde özellikle cildimize direkt temas eden havlu ve bornozda çok önemlidir. Biz hijyen ve lavantanın mucizevi etkisini havlu ve bornozda birleştirerek inovatif bir ürün yaratmak istedik. Ar-Ge  çalışmaları yaptık. Boyahane çözüm ortağımız ile birlikte finishing işlemlerinde havlunun pamuk elyaflarının arasına lavanta kokulu mikro kapsüller yerleştirdik.  Mikro kapsüllerin en rahat yerleşebileceği iplik-lif  ve  havlu dokusunu çeşitli denemeler ile araştırdık. Bir çok deneme sonunda istediğimiz neticeye ulaştık. Lavanta rengindeki havlumuzun üzerine lavanta çiçeğini  nakışladık. Havlu kullanımında içinde bulunan mikro kapsüller patlıyor ve çok hoş bir lavanta kokusu ortaya çıkıyor. Yumuşacık havlunun su emiciliğinin yanında ortaya çıkan koku kişiyi rahatlatıyor ve mutluluk veriyor. Aynı zamanda cilde de iyi geliyor” diye konuştu.

Dnz Lavanta kokulu havlu

Ar-Ge Bölümü yeni kokular üzerinde çalışıyor

Fuarda özellikle İtalya, Yunanistan, Dubai, Katar, Rusya gibi ülkelerden ciddi oranda ilgi gördüklerini ifade eden Kes, “Yunanistan ve İtalya’dan aldığımız siparişleri hazırlayarak göndermeye başladık. İnovatif ürünler ve yenilikler ev tekstilinde müşterilerimizin özellikle aradığı ve satın almak istediği kalemler. Şu anda Ar-Ge bölümümüz  vanilya, gül, aloe vera ve odun kokuları üzerinde çalışıyor. Bu havluları da en kısa zamanda geliştirerek üretimine başlamayı planlıyoruz. Ayrıca bu değerli inovatif ürünü  iç pazarda kendi halkımızın da kullanması için Gelin House Collection markamızla kurumsal e-ticaret sitelerinde satışa çıkardık. Şu anda mutluyuz  ve heyecanlıyız. Merakla süreci takip ediyoruz” dedi.

Kaynak: Osman Nuri Boyacı/Dünya

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir