• Güncelleme: 12:00:09 - 3 Ocak 2022
  • Yayınlama: 16:39:38 - 25 Ocak 2021

(Bu köşe yazısı yapılan haberi çarpıtmaya, organize trol mekanizmalarını harekete geçirerek Şifre Haber’i hedefe oturtmaya, kendi pisliğini temizlemeye çalışanlara ve okuduğunu anlamayanlara ithaf olunur…)

Biliyorsunuz…

Dün Şifre Haber’de bir haberimiz yayınlandı…

Haberin ana konusu…

Denizli Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mimar Cihan Saraçoğlu’nun da içerisinde bulunduğu 5 ortaklı V Design adlı mimarlık oluşumu… Ve bu oluşuma yönlendirilen, hayırsever iş insanı Osman Aydınlı tarafından yaptırılan Merkezefendi Belediyesi Gamateks Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi Projesi’nden…

Haberin özü ise…

Denizli Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyesi ve aynı zamanda da komisyon başkanlığı görevini yürüten Mimar Cihan Saraçoğlu’nun başında bulunduğu V Design Mimarlık Firması’nın, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 28. Maddesine göre, yasak olduğu halde belediye ile ortak proje yürütmesinden oluşuyordu…

İŞTE O HABER…

manset foto OKLU SON
BU HABERİ OKUMAK İÇİN, YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

Ne diyor yasa…

Bahsi geçen 5393 Sayılı Belediye Kanun’nun ilgili maddesine baktığımızda, sadece görev yaptığı süre içerisinde değil, görev süresi bittikten sonra, 1 yıl içinde bile hiçbir belediye meclis üyesinin belediye ile ‘doğrudan doğruya veya dolaylı olarak’ iş yapmasının kesin olarak yasaklandığı görülüyor.

KANUN2
GERÇEKLER ORTADA, GERİSİ LAFI GÜZAF… 5

Biz bunları yazdık ve Başkan Şeniz Doğan’a sorduk…

  • Meclis üyeniz, aynı zamanda da İmar Ve Bayındırlık Komisyonu Başkanınız Mimar Cihan Saraçoğlu’nun, kamuoyuna da ilan ettiğiniz Gamateks Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi Projesi’ndeki bağlantısı nedir?
  • Eğer, iddialarda yer aldığı şekliyle bir bağlantısı varsa, şimdiye kadar bu konuya neden müdahale etmediniz?
  • Yoksa, bu projeyi sahiplenmelerine neden izin verdiniz?
  • Bu haberle birlikte, gerekeni yapmayı ve kamuoyunu bilgilendirmeyi düşünüyor musunuz?

Haber yayınlandıktan sonra, koro halinde Şifre Haber’in haberciliğine saldıranlar dikkatimi çekti…

Bu arkadaşlara tek cevabım ‘Denizli bizi biliyor, sizi de… Bilmeyenler de, Şifre Haber’in sifrehaber.com adresine girerek öğrenebilir’ olacaktır…

Benim asıl dikkatimi çeken, haberin ana unsuru olan Mimar Cihan Saraçoğlu’nun savunma mekanizması…

“Ben bu işten para kazanmadım… Ruhsatın altında benim imzam yok… Proje bana ait değil…” v.b gibi açıklamaları oldu…

Sayın Mimar Saraçoğlu;  haberi bir kez daha, altını çizerek okumanızı öneriyorum…

Size, bu projeyi sen yaptın, bu projeden para kazandın, ruhsatı da sen imzaladın diyen mi var?

Sorulan sorular, özü itibarıyla şu:

Siz, bir mimarlık oluşumu olan V Design firmasının içinde var mısınız?

Varsınız…

Belediyenin arsasını verdiği, iş insanı Osman Aydınlı’nın da yapımını üstlendiği bu proje, belediye için yapılan bir proje değil midir?

Tam da öyle bir proje…

v mimarlik aydinli

Bu proje, sizin de içinde bulunduğunuz V Design firmasının http://www.vdesign.com.tr/projelerimiz.html adresindeki ‘projelerimiz’ bölümünde var mıdır?

Vardır…

Peki 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 28. Maddesi ne diyor?

“Sadece görev yaptığı süre içerisinde değil, görev süresi bittikten sonra, 1 yıl içinde bile hiçbir belediye meclis üyesinin belediye ile doğrudan doğruya veya dolaylı olarak’ iş yapamaz…

Yani diyor ki…

Projeyi sen yapmasan da, ruhsatın altında imzan bulunmasa da,  belediye ilintili bir proje, senin ortağı olduğun bir firma içerisinde işlem göremez…

Haber, çok basit olarak bunu dile getiriyor…

Gerisi lafı güzaftır, işin içine, partiyi martiyi, etik metik işlerini karıştırmanızın, çok da anlaşılır bir tarafı da yoktur.

Not: Sayın Mimar Cihan Saraçoğlu’nun, her ne kadar mahkeme kararı veya noter aracılığıyla bir açıklaması elimize gelmemiş olsa da, kendisinin whatsapp aracılığıyla tarafımıza ulaştırdığı açıklamasını, Sayın Osman Aydınlı’nın açıklamasının ardından, mesleki prensiplerimiz gereği aynen yayınlıyoruz…

SAYIN AYDINLI, SİZ NİYE BU KADAR ALINDINIZ Kİ?

Gelelim, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a sorduğumuz, son soruya…

O sorunun muhatabı, adı üstünde Başkan Doğan’dır…

Soru ise aynen şöyle:

“Ayrıca yine iddialar içerisinde yer alan, ama bizim şimdilik (araştırma aşamasında olduğumuz için) haber metni içerisine koymaya gerek görmediğimiz, Gamateks Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi Projesi’ni üstlenen İş adamı Osman Aydınlı’ya ait arsalarla ilgili, proje öncesinde ve protokol aşamasında veya sonrasında, 18. Madde uygulaması konusunda bir çalışmanız oldu mu?”

Sayın Aydınlı…

Ben bu memlekette, 40 yıldır gazetecilik yapıyorum…

Sizinle ilgili olarak da bu 40 yıl içerisinde, tek olumsuz bir istihbarat bana ulaşmadı…

Benim bildiğim kadar, Denizli’de sizin hayırsever kişiliğinizi yakından bilmektedir…

Binlerce insana ekmek verdiğinizi de, Denizli ekonomisine önemli katkılarda bulunduğunuzu da biliriz…

Ama ben gazeteciyim… (Altını çizerek yazıyorum)

Gelen en ufak bir istihbari bilgi ve iddiayı araştırmak, benim işimin mihenk noktasını oluşturmaktadır.

Gelen ihbarlar içerisinde, Şirinköy tarafında gerçekleşen 18. Madde uygulamasında size ‘kıyak’ geçildiği, bu nedenle de böyle bir projenin devreye sokulduğu yönünde, iddia niteliğinde bilgiler de vardı…

Ben de bunu, usturuplu bir dille, uygulamadaki muhatap olan Başkan Şeniz Doğan’a sordum…

Mesleğim gereği, böyle bir soru yöneltmem, sizin bu işi kendinize çıkar elde etmek amacıyla yaptığınız anlamına gelmez…

Tam tersine, ortalıkta dolaşan bu iddiaların, Başkan Şeniz Doğan tarafından net bir şekilde cevaplandırılmasıyla birlikte, ‘haksızlık yapıldığını’ düşündüğünüz konunun aydınlanmasına ve eğer gerçek değilse de lehinizde açıklığa kavuşturulmasına fırsat tanıyacaktır.

Biz bir taraftan araştırmamızı sürdüreceğiz, iddiaların aslının olmadığını ortaya koyacak resmi bir muhatap ortaya çıkıp konuşursa da, gereğini yapacağız…

Bu köşeyi yazdığım şu ana kadar ise, tarafıma henüz bir resmi açıklama ulaşmış değildir…

Ama, siz…

Size yakıştıramadığım bir üslupla…

Zehir zemberek bir açıklama yaparak, ne soyumuzu bırakmışsınız, ne soysuzluğumuzu, ne de gazetecilik ahlakımızı…

Bu yaklaşımınızı aşırı hassasiyetinize, beni yalaka gazetecilerle karıştırmanıza ve Şifre Haber’i yeteri kadar tanımamış olmanıza bağlıyorum…

Şunu bilmenizi isterim ki…

Şifre Haber olarak;

 İlk kurulduğumuzda deklare ettiğimiz slogan metninde de belirttiğimiz gibi…

Bizi bilenler, iyi bilir…

Satılmadan…

Kin, kasıt ve nefret tuzağına düşmeden…

Ayrım yapmadan…

Haksız yere vezir, haksız yere rezil etmeden…

Haberin değerini, kutsallıkla eş değer görerek…

Rutin bülten ve protokol haberciliğinden uzak…

Tarafsız habercilik ilkelerine sadık kalarak…

HER TÜRLÜ BASKI VE YILDIRMAYA KARŞI DİM DİK DURARAK, MESLEĞİMİZİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ…

NOT: Ayrıca, tarafıma gönderdiğiniz açıklama metnini de, meslek ahlakım ve cevap hakkı ilkesi gereğince, noktasına bile dokunmadan, aşağıda aynen yayınlıyorum…

———————

İŞ İNSANI OSMAN AYDINLI’NIN AÇIKLAMASI…

“Sayın Bülent Öztürk;

Sorumlusu olduğunuz Şifre Haber adlı internet sitesinin 24.01.2021 tarihli haberinde ve bu haberin paylaşıldığı sosyal medya hesaplarında şahısımın yapmış olduğu hayır işlerini kötüler, iyiniyetle toplum menfaatine yapmış olduğum hayır girişimlerine gölge düşürür haberinizi üzülerek okudum. Gazetecinin görevi gerçek habeleri kamuoyu ile paylaşmaktır. Gazeteci haber yaparken araştırmalı ve iftiradan kaçınmalıdır. Siz açıkça iftira atmaktasınız ve kaleminizi mesleğin saygınlığına aykırı biçimde kullanmaktasınız.

Gamateks ve Osman Aydınlı olarak bugüne kadar topluma yararlı olmak adına eğitime, sağlığa ve spora yaptığım yardım ve hayırları hiç bir beklenti ve karşılık beklemeksizin yaptığım tüm kamuoyunun ve toplumun malumudur.

Hal böyleyken Denizli’nin tekstil yoğun sektör oluşu, tekstilde ve diğer iş alanlarında kadın işgücünün fazla oluşu beni ve şirketimi kreş yapmaya yöneltmiştir. Çalışan anneler çocuklarını güvenli ve faydalı bir eğitim yuvasına emanet etsinler, çalışırken gözlerinin arkada kalmaması, rahat rahat çalışabilmeleri için kreş yapma kararı almış bulunmaktayım. Kreş yapma kararı bir tane ile sınırlı olmadığı gibi Merkezefendi Belediyesi alanları ile de sınırlı değildir. Toplamda 3 adet kreş yaptırmak için karae almış bulunmaktayım. Bir tanesi Pamukkale Belediyesi sınırları dahilinde Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan fabrikamızın yakında olacak olup, burası ile ilgili olarak Pamukkale Belediyesi ile görüşülmüş olup projesi hazırlanmaktadır. Üçüncüsü ise Honaz Belediyesi’ne ait Organize Sanayi Bölgesi’nde düşünülmekte olup Honaz Belediye Başkanı ile görüşülmeye devam edilmektedir.

Bu şekilde iyiniyetle yapmış olduğum ve sadece kendi imkanlarımızla girişimde bulunduğum ve karşılığında hiç bir menfaat beklentisi içinde olmama rağmen şahsımla ilgili ve yaptığım hayıra gölge düşürecek soysuz ve yalan haberlerle neyi amaçlamaktasınız? Habercilik bu mudur? Hem menfaat içinde bulunduğumu belirtmektesiniz hem de haber içerisinde yer vermediğinizi belirtmektesiniz, siz çocuk mu kandırıyorsunuz?

Siz hiç 3500-4000 kişiyi çalıştırmanın, maaşlarını düzenli ödeyebilmenin, kazandığını toplumla paylaşmanın mutluluğunun ne demek olduğunu bilir misiniz? Size tavsiyem yalan haberlerle şahsımı ve yaptığım haberleri itibarsızlaştırmaya çalışacağınıza gerçeklere uygun haberler yapmanızdır.

Şayet şerefli ve onurlu bir gazeteci ve insansanız iseniz yaptığınız haber yanında bu metni de yayımlarsınız, paylaştığınız sosyal medya hesaplarında bu mesajımı da paylaşırsınız.”


MİMAR CİHAN SARAÇOĞLU’NUN AÇIKLAMASI…

Sahibi bulunduğunuz  ŞİFRE HABER GRUBU adlı internet sitesinde 24/01/2021 tarihinde Bülent Öztürk tarafından “hayırlı işler,ama yasak değil mi” başlığı ile yayınlanan haberde adım geçirilerek, hakkımda  asılsız iddialara yer verilmiş, böylelikle  kişilik haklarıma “haksız ve hukuka aykırı” saldırı yapılmıştır.

Anılan haberde hakkımda ileri sürülen iddialar yanlıştır. Gerçek aşağıda açıklanmaktadır. Bu nedenle 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanununa göre cevap ve düzetme talep etmek zorunda kaldım.

10.11.2020 tarihinde Merkezefendi Belediyesi ile Gamateks firmasının sahibi sayın Osman Aydınlı arasında yapılan protokolün imzalanmasının ardından, söz konusu haberde bahsi geçen “Merkezefendi Belediyesi Gamateks – Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi” projesi ve anahtar teslimi yapım işi hayırsever Osman Aydınlı tarafından üstlenilmiştir.  Bu protokol gereği yapıya ait proje ve anahtar teslimi inşaatın bedeli Gamateks San. ve Tic. A.Ş. firmasınca ödenerek  bağışlanacaktır. 

Gamateks San. ve Tic. A.Ş. 02/12/2020 tarihinde Alayont Mim. Müh. Ltd. Şti. ile proje ve  inşaatın yapımı için sözleşme imzalamıştır. Bu sözleşmeye göre yapımcı firma Alayont Mim. Müh. Ltd. Şti., söz konusu inşaata ait mimari proje işini ETK Mimarlık Ltd. Şti. firmasının sahibi Mimar Egemen Temizkalay’a yaptırmış ve diğer projelerle birlikte 20/01/2021 tarihinde gündüz bakımevine ait yapı ruhsatı düzenlenmiştir.

Haberde iddia edildiği gibi Merkezefendi Belediyesi ile herhangi bir ticari ilişkim oluşmamıştır.  “Merkezefendi Belediyesi Gamateks – Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi” işinin mimari proje müellifi mimar Egemen Temizkalay’dır.

V Dizayn adında bir şirket yoktur. V dizayn 5 ayrı mimarın ortaklaşa kullandığı bir internet sitesidir. Ticari bir ortaklık söz konusu değildir. Ortak kullandığımız ve tanıtım amaçlı bir internet ve sosyal medya organizasyonudur. 5 mimarın işi ve mali kayıtları ayrıdır.

Haberde hakkımda ileri sürülen olaylar doğru ve gerçek değildir.

1)Belediye Meclisi üyesi olduğum Merkezefendi Belediyesine veya bağlı kuruluşlarına ücret karşılığı hiçbir hizmet vermedim, proje yapmadım.

2)Anılan bağış işinde projeyi yapan mimar ben değilim.

3)Söz konusu projeyi ve inşaatı gerçekleştirecek olan Alayont Ltd. Şirketinin ortağı, sahibi, yetkilisi değilim.

4)Bağışçı kişi ve şirketin mimarı/çalışanı değilim.

5)Kaldı ki bağışçı firma anahtar teslim yaptırıp bağışlayacağı yapının projesini ve inşaatını dilediği kişiye yaptırmakta serbesttir.

6) Proje ve inşaat işiyle hiçbir maddi ilişkim yoktur. Konu hakkında B.Meclisi üyesi olarak bilgi sahibi oldum, o kadar. 

7)Denizli ‘de 25 yıldır serbest mimarlık hizmeti vermekteyim.Kamu kurumlarına şu ana kadar proje yapmadım.

Hakkımda yazılan ve doğru olmayan bu haber, kamuoyunda hakkımda yanlış düşünce oluşmasına  sebebiyet vermekte,  aile ve sosyal yaşantımı sarsmakta, siyasi kariyerimi ve en önemlisi şeref ve haysiyetimi zedelemektedir.

Sonuç olarak, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun gereği haberin yayınlandığı tarihten itibaren en geç iki gün içinde; İçerik nedeniyle haklarım ihlâl edilmiş olmakla, içerik ve yer sağlayıcısı olarak  hakkımdaki  içeriğin yayından çıkarılmasını ve cevabımın bir hafta süreyle internet ortamında haberle aynı şekilde yayımlanmasını, aksi halde yasal yollara başvurmak zorunda kalacağımı üzülerek bildiririm.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...