• Güncelleme: 17:02:31 - 25 Mayıs 2022
  • Yayınlama: 17:02:30 - 25 Mayıs 2022

Taşımalı eğitim nedeniyle kapanan Bozkurt-Sazköy İlkokulu bugün törenle açıldı.

Bir aydır tadilatta olan okul, yönetmen Jale İncekol’un “Okulum Açılsın” belgeselini izleyen Filiz Taçbaş’ın okulu tadilat ettirmeye sözü ile birlikte gündeme gelmiş, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’in de elini taşın altına koymasıyla tadilat başlamıştı.

Bir aylık çalışmanın ardından tadilat tamamlandı ve okul bugün kapılarını açtı. ilk ders zilini Başkan Çelik çaldı.

WhatsApp Image 2022 05 24 at 19.18.28
Harabe Haline Gelen Sazköy İlkokulu, Güzel Bir Proje ile Hayat Buldu… 4

Müze ve kurs merkezi olarak hizmet verecek olan okulun açılışında bağışçılar ve destekçilerde vardı.

Açılış törenine Bozkurtlular akın etti, Denizli’den gelenler arasında STK temsilcileri, siyasetçiler, oda başkanları, CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Oyuncu Filiz Taçbaş, Jale Incekol ve Ayla Incekol kardeşler, İMO Başkanı Nigar Hüyük, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan yer aldı.

Törende emeği geçenlere plaket verildi…

Başkan Birsen Çelik tüm bağışçılara teşekkür ederek şöyle konuştu:

WhatsApp Image 2022 05 24 at 19.18.17

“Sazköy okulu taşımalı eğitim nedeniyle kapatılmış ve uzun zamandır yalnızlığa terkedilmişti. Jale İncekol’un belgeseliyle ve Filiz Taçbaş’ın sözüyle hayata döndü. Biz de belediye olarak elimizi taşın altına koyduk personelimiz canla başla çalıştı. Kaymakamımız da yanımızda oldu. Bağışçılarımızın destekleriyle tadilat ilerledi. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yola çıktık ve çok önemli bir iş yaptık. Okulu aslına sadık kalarak tadilat ettik, bu okul müze olarak bize geçmişi yaşatacak aynı zamanda kurs merkezi olarak da geleceği planlayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir