• Güncelleme: 15:08:37 - 8 Mart 2022
  • Yayınlama: 15:08:35 - 8 Mart 2022

Seval UYSAL/HABER

W7y1H 1636721288 8144

Merkezefendi Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için konuşmacı olarak davet ettiği İslami referanslarla kadına ve aileye bakan aile danışmanı, çocuk kitapları yazarı, Hatice Kübra Tongar söyleşisi CHP’yi karıştırdı.

Tongar’ın söyleşisine saatler kala geçmişte Ekrem İmamoğlu aleyhine yaptığı paylaşımlar sosyal medyada dolaşıma girdi. Sosyal medya ayağa kalktı. CHP’liler tepki gösterdi.

WhatsApp Image 2022 03 08 at 13.26.24

Tepkilerin büyümesi üzerine, Belediye Başkanı Şeniz Doğan dün gece geç saatlerde sosyal medya hesaplarından söyleşinin teknik arazı nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

Bu açıklama kamuoyuna inandırıcı gelmedi. Her biri ayrı büyüklükte 4 salona sahip MKM’de tüm salonların aynı anda teknik arızaya girmesi, üstelik iptal edilen söyleşinin yapılacağı salonda aynı günün akşamı Oratoryo gösterisinin sahnelenecek olması ilginç geldi.

KULİSLER BAŞKA DİYOR…

Başkan söyleşinin iptalini “teknik arıza” olarak duyursa da kulislere göre işin arka planı farklı. Şeniz Doğan’ın gece saat 21.30’da söyleşiye saatler kala yaptığı “söyleşi iptal edildi” açıklamasına kadar CHP’de sular durulmadı. Tongar’ın Ekrem İmamoğlu aleyhine yaptığı küçük düşürücü ve aşağılayıcı retweet’ler sosyal medyada dolaşıma girdi ve büyük tepki topladı. Partililerin gerek telefonlarla gerek sosyal medya üzerinden isim etiketleyerek yaptığı paylaşımlar CHP Genel Merkezi’ne kadar ulaştı. Geç saatlerde genel merkez devreye girdi, Başkan Doğan’dan programı iptal etmesi istendi. Başkan uyarı sonrası programın iptalini  teknik arızaya bağladı.

COKLU
Hatice Kübra Tongar CHP’yi Karıştırdı… 6

8 MART İÇİN UYGUN BİR İSİM DEĞİL…

Daha önce de Sağlık Parkı’na yaptırdığı ucube-karikatür heykellerle gazete haberlerine konu olan CHP’li belediye başkanının bu kez, kadının bedeni, kimliği, emeği için hak arama mücadelesinde önemli bir yer kilometre taşı olan 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde kadına, aileye, çocuk eğitimine İslami referanslarla bakan bir yazarı davet etmesi pek olağan değil.

WhatsApp Image 2022 03 08 at 13.27.01

Şimdi kulislerdeki sorular şu:

Kadın hakları için mücadele eden onca kadın yazar, sanatçı, aktivist dururken Hatice Kübra Tongar ismi neden seçildi?

Kadına, aileye, çocuk eğitimine İslami referanslarla bakan ve kitaplarını bu esaslarla yazan Hatice Kübra Tongar’ı, kadının hak arayışı ve emek mücadelesini sembol alan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne kim davet etti?  

Başkan Doğan 8 Mart programını yaparken, kadın örgütlerinden bu konuda bir görüş aldı mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında aşağılayıcı ve küçük düşürücü ifadeler paylaşan Tongar hakkında Şeniz Doğan’ın önceden bilgilendirildi mi?  

8 Mart etkinlik programı daire müdürlüğü düzeyinde mi, yoksa başkanlık katında mı belirlendi?

Bu sorular yanıt bekliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir