• Güncelleme: 18:25:39 - 12 Şubat 2021
  • Yayınlama: 18:25:39 - 12 Şubat 2021

Yurtdışında yüksek lisans eğitimi gören, 59 farklı ülkeyi de gezerek dünyayı tanımaya çalışırken, artık tarih olan eski plaklara yönelik ilgisini fark edince, nostaljik ürünleri toplamaya başlayan İsmail Alparslan Ece, akademik hedeflerinden vazgeçerek antikacı oldu.

AW241363 07
HAYALİNİN PEŞİNDEN KOŞTU, AKADEMİK KARİYERİNDEN VAZGEÇTİ… 4

Denizli’de yaşayan İsmail Alparslan Ece, uzun yıllar akademik kariyer düşünerek eğitim hayatında kendini geliştirdi. Yurtdışına giderek yüksek lisans yapan Ece, yurda döndükten sonra kısa bir süre kamu ve özel sektörde çalışmaya başladı. Özel sektörde çalıştığı dönem 59 farklı ülkeye gitme fırsatını yakalayan Ece, plaklara olan ilgisini bu dönemde fark etti.

Tüm ülkelerden anı kalması için plakları topladığını belirten Ece, “İlk önce İzmir’de lisans eğitimimi tamamladım. Yurtdışında yüksek eğitimlerini tamamladıktan sonra bir süre kamuda daha sonra da özel sektörde çalıştım. Özel sektörde çalışırken 59 farklı ülkeye gittim. Eskiye olan bir inancım ve fikrim vardı. Bunu şu şekilde değerlendirdim gezdiğim tüm ülkelerden plaklar topladım. Bütün işlerimi bırakıp, böyle güzel bir mekan açma hayalimi hayata geçirdim” dedi.

AW241363 08
HAYALİNİN PEŞİNDEN KOŞTU, AKADEMİK KARİYERİNDEN VAZGEÇTİ… 5

“Hikayesi olmayan eşyalar almıyoruz”

Aile ve yakın çevresinin yanı sıra birçok yerden eşya aldıklarını, ancak hikayesi olmayan eşyaları almadıklarını belirten Ece, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Buradaki eşyalar her yerden geldi aslında. İlk önce ailelerimizden geldi. Ailelerden sonra k sağdan soldan aldığınız eşyalarda oldu, hikayesi olmayan eşyalar almıyoruz. Antikacıdan falan satın alma yapmıyoruz. Çünkü her sandalyenin, her masanın, buradaki radyonun, pikabın bir hikayesi var. Biz daha çok, yüz yüze temas kurup hikayesi olan ürünleri, işin sahiplerinden almaya çalışıyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...