• Güncelleme: 11:40:33 - 28 Aralık 2021
  • Yayınlama: 19:08:06 - 6 Mayıs 2020

Şifre Haber WhatsApp İhbar Hattına, üzerine ‘rezillik’ yazılarak gönderilen bir video görüntüsü, adeta şok etkisi yarattı. Denizli de çekildiği ileri sürülen ve cep telefonuyla çekildiği anlaşılan video görüntüsünde, gıda maddesi satışı yapan bir firmaya ait tezgahın arka tarafında, gıda kolilerinin içinde bir farenin dolaştığı görülüyor.

Videonun Denizli’de çekilip çekilmediğini ve hangi firmanın tezgahında kaydedildiğini öğrenmek amacıyla girdiğimiz araştırma sonucunda, Şifre Haber ekibi olarak ikinci şoku yaşadık.

Çünkü, video görüntüsünün çekildiği gıda mağazasının, Sadece Denizli’nin değil, Türkiye’nin yakından bildiği, ürettiği tatlı ve şekerleme ürünleriyle herkesin aradığı tatları bünyesinde barındıran, Denizlililerin de iftiharla adını andığı köklü bir Denizli firmasına ait olduğunu tespit ettik.

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

Biz diyoruz ki, bu tür gıda maddesi satışı yapan firmaların, hele hele sattığı ürünleri mağazanın dışına tezgah açıp da müşterilerine sunan, hatta marka olma başarısı göstermiş, yüzyıla yakın geçmişi olan tecrübeyi barındıran firma sahiplerinin,  çok daha dikkatli olması gerekmektedir.

Çünkü; dışarıda açılan bir tezgaha, köpek, kedi, kuş ve nihayetinde fare gibi davetsiz misafirlerin gelme riski çok yüksektir. Bunun içinde kontrolün üst seviyede olması ve tezgahın hiçbir şekilde elemansız bırakılmaması gerekmektedir. Aksi takdirde, bu tür istenmeyen manzaralarla, üstelik de salgın hastalığının kol gezdiği böylesine hassas bir dönemde, halk sağlığını tehdit edebilecek olumsuzluklara fırsat vermiş oluruz.

1 1
HEM DE MARKA BİR FİRMANIN TEZGAHINDA… 3

İşte bu düşüncelerle, Şifre Haber yayın ekibi olarak, kamu sağlığı açısından bu videoyu habere dönüştürmek, tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de gazetecilik sorumluluğumuz gereği şarttı.

Bu nedenle de,  söz konusu firma ve aynı şekilde satış yapmak durumunda olan diğer firmaların gerekli tedbirleri almaları açısından da basın olarak ‘uyarı’ görevimizi yapmamızın, zorunluluk olduğunu vurgulamak isteriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...