• Güncelleme: 17:52:56 - 1 Eylül 2020
  • Yayınlama: 17:52:56 - 1 Eylül 2020

PAÜ’deki eğitimin büyük bir bölümünün, uzaktan eğitimle (online)gerçekleşmesi kararı, onbinlerce öğrenciye hizmet veren binlerce esnafı zor durumda bıraktı.

PAÜ Senatosu’nun aldığı kararın yeniden gözden geçirilmesini isteyen başta özel yurt sahipleri olmak üzere apart sahipleri, kafe işletmecileri, dolmuşçular olmak üzere birçok işletme temsilcisi, dertlerine çare bulunması için siyasileri ve belediye başkanlarınının kapılarını aşındırmaya başladı.

WhatsApp Image 2020 08 31 at 18.01.56
HEPİMİZ PERİŞANIZ… 6

Problemin çok büyük olduğunu söyleyen Türkiye Yurt İşverenleri Sendikası Denizli Temsilcisi Hüseyin Efe “Türkiye’deki üniversitelerin büyük bir bölümü yüz yüze eğitimi tercih etmesine rağmen, PAÜ farklı bir karar aldı… Binlerce işletme ve 10 bini aşkın çalışanı çok zor durumda. Bu işe bir çözüm bulunması için yetkililerle görüşmelere başladık” diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

WhatsApp Image 2020 09 01 at 17.34.46
HÜSEYİN EFE

“İnşallah yeni rektörümüz bizim tepkimizi anlayışla karşılar ve hep birlikte ortak bir çözüm yolu bulmak için çaba gösterir. Konuyu siyasilere, belediye başkanlarımıza ilettik. Sayın valimizden de randevu istedik. Pazartesi günü de, AK Parti Milletvekilleri Cahit Özkan ve Nilgün Ök’le, Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki ile birlikte bir görüşme yapacağız ve sıkıntılarımızı anlatacağız. Eğer hızla gereğini yapamazsak, ortaya çıkacak hasar çok büyük olacaktır.”

ÖĞRENCİLER DE YÜZ YÜZE EĞİTİM İSTİYOR…

pau burada

Öte yandan, Pamukkale Üniversitesi’nin öğrencisinden, çalışanına ve akedimisyenlerine kadar onbinlerce  kişi tarafından takip edilen www.pauburada.com inter portalı tarafından sanal ortamda bir anket gerçekleştirildi.

Ankette “PAÜ’de eğitim yüz yüze mi, yoksa uzaktan mı olmalı? sorusuna cevap veren 1.626 takipçi öğrencinin yüzde 55’i yüz yüze yapılmasını talep etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...