• Güncelleme: 17:18:47 - 18 Mart 2020
  • Yayınlama: 17:18:47 - 18 Mart 2020

Koronavirüsü ile ilgili tüm Türkiye adeta seferber oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Koronavirüs Zirvesi’ne girmeden önce “Özel sektörümüzün de yerine getirmesi gereken, özel sorumlulukları olduğu muhakkaktır” şeklinde açıklama yapması üzerine, Denizlili işadamlarıyla yoğun bir telefon trafiği gerçekleştirdik.

Görüştüğümüz işadamlarının büyük bir bölümü, üzerlerine düşün her türlü sorumluluğu yerine getirmek için hazır olduklarını belirterek “ Her şey para değil. Yeterki bu virüs belasını en az hasarla atlatalım. Şalterlerimizi indirmeye hazırız” derlerken, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de “Bizden öneriler istenmişti. Önerilerimizin içinde, belirli bir süre üretimi durma yönünde de görüşlerimiz yer aldı” dedi.

UMRE OLAYI İYİ YÖNETİLEMEDİ…

Görüşlerine başvurduğumuz işadamlarının büyük bir bölümü, umreden gelen hacı adaylarının içinden çıkan koronavirüsü vakası nedeniyle, Türkiye genelinde hızla tedbirler alınmaya başlandığını; ama Denizli’ye dönen umre ziyaretçilerinin daha önceden geldiğini ve sağlıklı bir denetim sürecinin yaşatılmadığını belirterek şöyle konuştular:

“En büyük korkumuz, umreden dönen hacı adayları. Çünkü bizler fabrikamızda gerekli tedbirleri alıyoruz. Ama fabrikadan çıktıktan sonra, işçimiz umreden gelen yakınını ziyare gidiyor. Virüs kapıp kapmadığını bu aşamada anlamamız da mümkün değil. Bunun için de 14 günlük sürenin, evlerinde geçirilmesi çok önemli bir tedbir. Bu nedenle de , her şeyi para gözüyle görmüyor ve fabrikalarımızın da en azından 15 gün süreyle tamamen kapatılmasının, faydalı olacağına inanıyoruz. Bunun faturasını çekmeye hazırız. Devletimizin de, bu süreyi daha az zararla atlatabilmemiz için gerekli tedbirleri alacağına da inanıyoruz.”

Müjdat Keçeci Foto 2
HER ŞEY PARA DEĞİL, ŞALTER İNDİRMEYE HAZIRIZ! 3

BİZ ÖNERDİK…

Öte yandan, TOBB tarafından koronavirüsü zirvesi öncesi 81 ilin Sanayi Odası’ndan öneriler istendiğini, Denizli Sanayi Odası Yönetimi olarak da bu konuda önerilerini belirleyip, ilettiklerini söyleyen Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise şunları söyledi:

“Bizler de yönetim kurulumuzda konuyu tartıştık. Birkaç yönetim kurulu üyemizin ‘Dur kalk yapıp durmamızın bir anlamı yok. Yaşadığımız vaka, yaşamla ilgili. İnsanımızın da, devletimizin de geleceği söz konusu. Bu nedenle de, önerilerimizden biri de, şalter indirmek ve gereğini yapmak olmalı’ denildi. Bu öneri de, TOBB’a ilettik. Bekleyip göreceğiz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...